Γιατί το God of War: Ragnarok είναι το τελευταίο στο σκανδιναβικό saga; 

Επίσημη τοποθέτηση από τον Cory Barlog

Γιατί το God of War: Ragnarok είναι το τελευταίο στο σκανδιναβικό saga;

Πριν μερικές ημέρες είδαμε το πρώτο trailer του άκρως αναμενόμενου God of War: Ragnarok κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase 2021. Παράλληλα, μετά την παρουσίασή του στο event, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μάθαμε πως το Ragnarok θα είναι ο επίλογος της περιπέτειας του Kratos στη σκανδιναβική μυθολογία. Αυτό εξέπληξε πολλούς, καθώς η σειρά είχε τρία βασικά παιχνίδια και τρία spin-offs στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία. Τώρα, ο σκηνοθέτης του God of War 2 και του God of War (2018) ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αποκαλύπτοντας το λόγο που το God of War: Ragnarok θα είναι το τελευταίο στο σκανδιναβικό saga.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε μια βίντεο συνέντευξη για το κανάλι του YouTuber Kaptain Kuba, ο Cory Barlog τόνισε:

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι και νομίζω ότι ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο χρόνος.

Το πρώτο παιχνίδι χρειάστηκε πέντε χρόνια. Το δεύτερο παιχνίδι, δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί, αλλά θα ‘πετάξω’ ότι μπορεί να χρειαστεί σχεδόν παρόμοιος χρόνος, για να γίνει σωστά.

Στη συνέχεια, αν σκεφτείτε ένα τρίτο κεφάλαιo στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, θα μιλάμε για ένα διάστημα περίπου 15 ετών για μια ιστορία. Νιώθω ότι είναι πολύ τραβηγμένο. Νιώθω ότι ζητάμε πάρα πολλά, αν πούμε ότι το πραγματικό τέλος αυτής της ιστορίας χρειάζεται τόσα πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Barlog εξήγησε γιατί η ομάδα θεωρεί πως δύο παιχνίδια είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί η ιστορία του Kratos του Atreus, λέγοντας:

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που προσπαθούσαμε περισσότερο να κάνουμε ήταν να πούμε κάτι για τον Kratos και Atreus. Στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται η σχέση μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων.

Η πολυπλοκότητά της μοιάζει με κυματισμούς σε μια λίμνη. Θα μπορούσαμε να την κάνουμε σαν ωκεανό και αυτοί οι κυματισμοί να συνεχίζουν για χιλιάδες χιλιόμετρα. Ωστόσο είναι απαραίτητο και ευεργετικό αυτό ή φτάνουμε στο σημείο να το απλώνουμε τόσο πολύ που χάνεται η πλοκή μετά από ένα σημείο;

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Το God of War: Ragnarok βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τα PS4 και PS5. Η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει ακόμη άγνωστη.

 

13 σχολιο(α)