Η racing σειρά WipEout επιστρέφει, αλλά…

μόνο για iPhone και Android
17 Σεπτεμβρίου 2021 08:50
Η racing σειρά WipEout επιστρέφει, αλλά…

Η ιστορική racing σειρά WipEout του PlayStation επιστρέφει, αλλά μάλλον όχι με τον τρόπο που περίμεναν οι περισσότεροι. Συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης Rogue Games ανακοίνωσε μόλις το WipEout Rush, το οποίο αναπτύσσεται με ειδική άδεια που παραχωρήθηκε από το PlayStation και αναμένεται να κυκλοφορήσει για iPhone και Android στις αρχές του 2022.

Το περίεργο της υπόθεσης, όμως, δεν εντοπίζεται στο γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με παιχνίδι για smartphones, αλλά στο ότι το WipEout Rush δεν είναι ακριβώς racing παιχνίδι. Αντιθέτως, το gameplay διαφοροποιείται και βασίζεται σε ένα σύστημα καρτών, οι οποίες διαμορφώνουν μετέπειτα την racing δράση. Η ομάδα προσκαλεί τους παίκτες να δώσουν μια ευκαιρία στον τίτλο με ανοιχτό μυαλό και να απολαύσουν τα πανέμορφα γραφικά και τους νέους διασκεδαστικούς μηχανισμούς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα έχει και σενάριο που θα εξελίσσεται μέσα από μια σειρά από in-game κόμικς, ενώ θα τρέχει σε έως και 60FPS στις πιο ικανές συσκευές.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Για την ιστορία, το πρώτο WipEout έκανε το ντεμπούτο του το 1995 για το πρώτο PlayStation. Η σειρά αναπτυσσόταν από το Studio Liverpool που η Sony έκλεισε το 2012. Στη συνέχεια τα μέλη του ίδρυσαν την Firesprite, η οποία τελικά εντάχθηκε ξανά στο PlayStation, αφού εξαγοράστηκε από τη Sony μέσα στο Σεπτέμβριο.

Tags: