Ακλόνητοι gamers στις Φιλιππίνες συνέχιζαν να παίζουν σε πλημμυρισμένο ίντερνετ καφέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά τον μεγάλο κίνδυνο
01 Αυγούστου 2021 15:03
Ακλόνητοι gamers στις Φιλιππίνες συνέχιζαν να παίζουν σε πλημμυρισμένο ίντερνετ καφέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως μεταφέρει το βρετανικό μέσο Metro, το γύρο του διαδικτύου έκαναν πλάνα από ένα ίντερνετ καφέ στην επαρχία Rizal στις Φιλιππίνες, στο οποίο παίκτες συνέχισαν να παίζουν ακλόνητοι, παρόλο που ο χώρος είχε πλημμυρίσει. Συγκεκριμένα, τα πλάνα δείχνουν διάφορους νεαρούς gamers να μένουν αφοσιωμένοι σε ένα multiplayer παιχνίδι, παρόλο που η στάθμη του νερού στον πλημμυρισμένο χώρο ξεπερνούσε τα καθίσματα των καρεκλών τους.

Φυσικά, το θέμα στην υπόθεση είναι ο μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Ο ιδιοκτήτης του Ίντερνετ Καφέ, Sio Samson, κατέγραψε το περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης. Ο Samson προσπάθησε να απομακρύνει τους νεαρούς από τον χώρο, ανησυχώντας ότι θα μπορούσαν είτε να πνιγούν από τον κατακλυσμό είτε να σκοτωθούν από ηλεκτροπληξία.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης δήλωσε:

Δεν γνωρίζαμε ότι το νερό της πλημμύρας θα ανέβαινε εκείνη την ημέρα, οπότε όταν τους είδα, αμέσως ανέλαβα δράση και τους είπα ότι πρέπει να μεταφέρω τον εξοπλισμό σε υψηλότερο μέρος. Μετά από αυτό το βίντεο, σταμάτησαν και έφυγαν. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ευτυχώς όλα τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος βρισκόντουσαν πάνω από τη στάθμη του νερού, σε πρίζες ρεύματος που ήταν όλες ψηλά στον τοίχο. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες.

Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο τυφώνας In-fa που προκάλεσε καταστροφές σε διάφορα μέρη στις Φιλιππίνες. Πολυάριθμα σπίτια πλημμύρισαν, χιλιάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν και γεωργικές εκτάσεις και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Μάλιστα, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον In-fa, όταν αργότερα έπληξε και την Κίνα, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες.

Tags: