Microsoft: Το gaming απέφερε περισσότερα έσοδα από τα Windows

Τι λένε οι οικονομικές αναφορές
01 Φεβρουαρίου 2024 10:28
Microsoft: Το gaming απέφερε περισσότερα έσοδα από τα Windows

Οι εξαγορές της Microsoft στη gaming βιομηχανία φαίνεται πως αποδίδουν οικονομικά για τον τεχνολογικό κολοσσό, καθώς η πιο πρόσφατη οικονομική αναφορά της εταιρίας δείχνει πως τα έσοδα από το gaming ανέρχονται σε $7.11 δισεκατομμύρια, ενώ τα έσοδα από τα Windows βρίσκονται στα $5.26 δις.

Συνολικά, η Microsoft είχε $62 δισεκατομμύρια συνολικά έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας άνοδο 18%, ενώ τα κέρδη της ανήλθαν στα $21.9 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 33%.

Εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Microsoft Office, το Office 365 και το LindeIn απέφεραν $19.2 δις, ενώ οι cloud υπηρεσίες απέφεραν $25.9 δις και βρίσκονται στην κορυφή των εσόδων της Microsoft.

Η κατηγορία More Personal Computing που περιλαμβάνει τα Windows, τις Windows OEM συσκευές και το περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox, απέφεραν $16.9 δισεκατομμύρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox σημείωσαν αύξηση 61% στα έσοδα. Από αυτά, το 55% αποδίδεται στην εξαγορά  της Activision και η Microsoft σημειώνει πως η εξαγορά είχε θετικό πρόσημο με $2 δισεκατομμύρια σε κέρδη.