ΦΗΜΗ: Έρχεται κι άλλο Final Fantasy αποκλειστικό στο PS5 – Αποκάλυψη στην E3 2021

Και όχι δεν είναι ούτε το XVI, ούτε το Endwalker
24 Μαΐου 2021 08:50
ΦΗΜΗ: Έρχεται κι άλλο Final Fantasy αποκλειστικό στο PS5 – Αποκάλυψη στην E3 2021

Όπως φαίνεται το PS5 θα συνεχίσει να είναι μονόδρομος για όσους θέλουν να απολαύσουν τα επερχόμενα παιχνίδια του λατρεμένου Final Fantasy franchise. Συγκεκριμένα, ήδη γνωρίζουμε πως το Final Fantasy XVI θα έρθει αποκλειστικά στη next-gen κονσόλα της Sony, όπως και το Final Fantasy VII Remake Intergrade. Για κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε καν για τις PC εκδόσεις, πόσο μάλλον για εκδόσεις άλλων κονσολών. Ομοίως PS5 exclusive είναι και το Final Fantasy XIV Online: Endwalker, το οποίο θα κυκλοφορήσει όμως και σε PS4 και PC.

Όπως όλα δείχνουν η λίστα αυτή θα μεγαλώσει ξανά, αφού μια νέα φήμη κάνει το γύρο του διαδικτύου, θέλοντας τη Square Enix να ετοιμάζει και ένα τέταρτο αποκλειστικό Final Fantasy για το PS5.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον έμπιστο χρήστη του ResetEra, Navtra, ο οποίος πρόσφατα έχει αποδείξει πως γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια στη Square. Μεταξύ άλλων είχε αποκαλύψει έγκυρες πληροφορίες για τα Final Fantasy XVI και Endwalker, καθώς και για το Marvel’s Avengers.

Ο Navtra, λοιπόν, τόνισε εν όψει της E3 2021:

Λογικά θα είναι μια καλή E3 για την Square Enix συνολικά.

Δεν ξέρω το ακριβές πρόγραμμά τους για την έκθεση, αλλά κάνω εικασίες με βάση τα όσα γνωρίζω για τα παιχνίδια που έχουν υπό ανάπτυξη, σε πόσο προχωρημένο στάδιο είναι και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας που στοχεύουν. Οπότε λάβετε υπόψη τις πληροφορίες με επιφύλαξη.

Πιστεύω πως θα δούμε δύο μεγάλες αποκαλύψεις από τη Square Enix αυτό τον Ιούνιο. Έναν αποκλειστικό Final Fantasy τίτλο για το PS5 και ένα cross-gen παιχνίδι από την Eidos.

Απλά για να ξέρετε τι να περιμένετε: Είναι κάτι νέο. Δεν είναι τόσο high-end όσο το Final Fantasy XVI ή το Forespoken, αλλά σίγουρα πιο αξιοσημείωτο από το World of Final Fantasy ή κάποιο remaster. Μάλιστα, σαν ιδέα πιστεύω πως θα αρέσει σε πολλούς.

Στη συνέχεια επισήμανε σε ξεχωριστή δημοσίευση πως το εν λόγω project θα είναι RPG.


Ανεξαρτήτως του έγκυρου ιστορικού του leaker, όπως με κάθε φήμη, σας προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί. Η E3 2021 αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου, οπότε πολύ σύντομα θα μάθουμε αν οι παραπάνω πληροφορίες πράγματι ευσταθούν.