Πρώτα gameplay πλάνα από το αμφιλεγόμενο πολεμικό παιχνίδι Six Days in Fallujah

Το οποίο θα ενσωματώνει την 'Procedural Architecture' τεχνολογία
24 Μαρτίου 2021 13:17
Πρώτα gameplay πλάνα από το αμφιλεγόμενο πολεμικό παιχνίδι Six Days in Fallujah

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για την επιστροφή του Six Days in Fallujah. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που η Konami είχε ακυρώσει το 2009 και το οποίο είχε ως στόχο να μεταφέρει του παίκτες στον πόλεμο του Ιράκ κατά τη διάρκεια της δεύτερης μάχης στη Φαλούτζα το 2004. Ο τίτλος ήθελε να είναι όσο πιο ρεαλιστικός γίνεται, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορέσουν να αντικρίσουν πως θα έμοιαζε να βρίσκεσαι κάποιος πραγματικά εκεί, αλλά είχε λάβει έντονη κριτική και ακόμη εξακολουθεί να αποτελεί αμφιλεγόμενη κυκλοφορία.

Ανεξαρτήτως, τώρα οι Victura και Highwire Games έδωσαν στα φώτα της δημοσιότητας τα πρώτα gameplay πλάνα του first-person tactical military shooter, παρουσιάζοντας την «επαναστατική» Procedural Architecture τεχνολογία του. Χάρη σε αυτή, το παιχνίδι αλλάζει το πεδιό της μάχης κάθε φορά, με άλλα κτήρια και διαφορετική πολεοδομία και έτσι κάθε φορά που χάνετε για παράδειγμα, η εμπειρία θα είναι διαφορετική.

Η αφήγηση των ιστοριών του Six Days in Fallujah γίνεται τόσο μέσα από το gameplay όσο και με πλάνα ντοκιμαντέρ από δεκάδες στρατιώτες που υπηρέτησαν και περισσότερους από 26 Ιρακινούς πολίτες, όλοι με διαφορετικές εμπειρίες και προπτικές για τα όσα συνέβησαν στη μάχη. Αυτοί οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν απευθείας στους παίκτες μέσω βίντεο και ήχου και οι παίκτες επιλύουν πραγματικές προκλήσεις στη μάχη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αυτές οι ιστορίες ενέπνευσαν την ομάδα ανάπτυξης να διερευνήσει νέους τρόπους για να κάνει τα tactical military shooters να μοιάζουν περισσότερο με τις πραγματικές μάχες και εδώ έρχεται η Procedural Architecture τεχνολογία. Σχετικά με αυτό, ο creative director του παιχνιδιού, Jaime Griesemer, δήλωσε:

Οι πεζοναύτες μάς είπαν ότι ποτέ δεν ήξεραν τι τους περίμενε πίσω από την επόμενη πόρτα. Αλλά, στα βιντεοπαιχνίδια παίζουμε τους ίδιους χάρτες ξανά και ξανά. Μόνο και μόνο το να γνωρίζεις τη διάταξη ενός κτιρίου εκ των προτέρων κάνει τις σκηνές μάχης σε ένα παιχνίδι πολύ πιο διαφορετικές από την πραγματική ζωή.

Έτσι, λοιπόν, για να προσομοιώσει την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο μιας πραγματικής μάχης, η Highwire Games επένδυσε περισσότερα από τρία χρόνια σε τεχνολογίες που επιτρέπουν σε μια σύγχρονη μηχανή γραφικών να συναρμολογεί κάθε δωμάτιο σε κάθε κτίριο με διαφορετικό τρόπο, μαζί με δυναμικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ήχου που απαιτούνται για την υποστήριξη τέτοιων μη-στατικών χαρτών.

Το Six Days in Fallujah αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 για PC και κονσόλες. Ακολουθεί το πρώτο gameplay βίντεο του παιχνιδιού.

Tags: