Pacific Drive: Παίξαμε τις 3 πρώτες υπέροχες ώρες του!

Δείτε τις πρώτες φανταστικές στιγμές μας με το ιδιαίτερο indie παιχνίδι
24 Φεβρουαρίου 2024 13:45
Pacific Drive: Παίξαμε τις 3 πρώτες υπέροχες ώρες του!

Ένα από τα πολύ αναμενόμενα παιχνίδια για το 2024, από το χώρο του indie game development, είναι αδιαμφισβήτητα το Pacific Drive. Πρόκειται για μία δημιουργία της Ironwood Studios, μιας μικρής αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες ομάδας από το Seattle, η οποία έχει φτιαχτεί από καταξιωμένους developers με μεγάλη ιστορία στο μέσο. Το παιχνίδι έχει μία πολύ πρωτότυπη ιδέα προς υλοποίηση και είναι αυτή που με έκανε να ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου.

Το concept, λοιπόν, λέει πως ο παίκτης πρέπει να δραπετεύσει από το Olympic Exclusion Zone, μια περιοχή που δέχεται επίθεση από παράξενα anomalies, τα οποία προκαλούν ένα σκασμό από ακραία καιρικά φαινόμενα, μέχρι θανατηφόρες παγίδες. Το μοναδικό και βασικότερο εργαλείο είναι ένα station wagon που πρακτικά αποτελεί το καταφύγιο και ο αναπόσπαστος «σύντροφός» μας σε αυτό το ταξίδι. Η δομή έχει rogue like χαρακτηριστικά, μιας και υφίστανται runs, μέσα στα οποία μπορείς να χάσεις μέρος του progress και αυτό είναι που σε κάνει να νιώθεις έντονο άγχος όσο περιηγείσαι στο αφιλόξενο περιβάλλον.

Όσο είσαι «στο δρόμο», πρέπει να συλλέγεις αντικείμενα, εφόδια και αποκόμματα από άλλα αυτοκίνητα, σπίτια κλπ, μιας και πρέπει να κάνεις και τα απαραίτητα upgrades στο όχημά σου για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στο ολοένα και δυσκολότερο τερέν.

Πρόκειται για μία αρκετά πολύ απαιτητική εμπειρία, που απαιτεί το 100% της προσοχής του παίκτη, είναι ντυμένη με μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ενώ τα γραφικά, σε συνδυασμό με τη φωτογραφία, χαρίζουν όμορφες συγκινήσεις. Σε κάποια σημεία είναι λιγάκι χοντροκομμένο σαν παιχνίδι, το HUD του είναι ένας μικρός εφιάλτης, αλλά ευελπιστώ όλα αυτά να βελτιωθούν σιγά-σιγά με τα επερχόμενα updates. Θα επιμείνω, ωστόσο, πως μιλάμε για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που αξίζει το χρόνο σας, ειδικότερα αν αρέσκεστε στο λιγάκι ιδιαίτερο rogue like genre.