Τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl είναι τα 3D remakes των λατρεμένων DS τίτλων!

Δείτε το νοσταλγικό trailer ανακοίνωσης
27 Φεβρουαρίου 2021 10:08
Τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl είναι τα 3D remakes των λατρεμένων DS τίτλων!

Έπειτα από την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών, η Nintendo αποκάλυψε και επίσημα τα remakes των Pokémon Diamond & Pokémon Pearl στο πλαίσιο του πρόσφατου ειδικού Direct. Ο λόγος γίνεται για τα Pokémon Brilliant Diamond & Pokémon Shining Pearl, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στο Nintendo Switch στα τέλη του 2021, για να σας ταξιδέψουν ξανά στο Sinnoh region.

Οι δύο τίτλοι είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο Nintendo DS το 2006, με 2D προοπτική. Τα remakes θα κάνουν τη μετάβαση στη 3D απεικόνιση, μένοντας ωστόσο πιστά στο πρωτογενές υλικό, όσον αφορά την αισθητική και το gameplay. Για παράδειγμα, έχουμε κατακόρυφη προοπτική για τους χαρακτήρες και τα κτήρια στο overworld, όπως και στο αρχικά παιχνίδια, αλλά με πιο ρεαλιστική προσέγγιση κατά τη διάρκεια της μάχης. Σύμφωνα πάντα με την παρουσίαση, «η αίσθηση της κλίμακας των πόλεων και των διαδρομών των αρχικών παιχνιδιών έχει διατηρηθεί με προσοχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl δεν αναπτύσσονται από την Game Freak που παραδοσιακά αναλάμβανε τα remakes στο παρελθόν. Αντιθέτως, το project βρίσκεται στα χέρια της Ilca που στο παρελθόν είχε δουλέψει στο Pokémon Home. Οι directors του project είναι ο Yuichi Ueda της Ilca και ο Junichi Masuda της Game Freak, ο οποίος ήταν director και των αρχικών παιχνιδιών.

Παρακάτω ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση, ενώ μπορείτε να βρείτε πολλές περισσότερες πληροφορίες για τα εν λόγω remakes στην επίσημη ιστοσελίδα τους.