Η Nintendo εξαγόρασε το στούντιο που έκανε port το Hogwarts Legacy στο Switch

Είχε φέρει στο Switch μεταξύ άλλων και το Mortal Kombat 1
22 Μαΐου 2024 15:56
Η Nintendo εξαγόρασε το στούντιο που έκανε port το Hogwarts Legacy στο Switch

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ομάδα ανάπτυξης, Shiver Entertainment, η οποία ήταν υπεύθυνη για τα ports του Hogwarts Legacy και του Mortal Kombat 1 για το Nintendo Switch.

Η ιαπωνική εταιρία ήρθε σε συμφωνία με την Embracer Group και αγόρασε το 100% της ομάδας, η οποία έχει έδρα στο Μαϊάμι. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Shiver Entertainment φτιάχτηκε το 2012 και πριν από 3 χρόνια την είχε εξαγοράσει η Embracer.

Η Nintendo έκανε κάποιες δηλώσεις για το στούντιο λέγοντας μεταξύ άλλων: Η Shiver Entertainment συνεργάστηκε με διάφορους publishers και developers για μεγάλους τίτλους.

Καλωσορίζοντας την έμπειρη και ολοκληρωμένη πλέον ομάδα της Shiver, η Nintendo στοχεύει να εξασφαλίσει πόρους υψηλού επιπέδου για τη μεταφορά και την ανάπτυξη τίτλων. Στο μέλλον, αφού γίνει μέλος του ομίλου της Nintendo, η Shiver θα παραμείνει η ίδια, συνεχίζοντας να φέρνει port και να δημιουργεί για πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Nintendo Switch.

Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης θα συνεχίζει να προσφέρει έργο και σε άλλες πλατφόρμες ακόμα κι αν «ανήκει» στην Nintendo. Η Nintendo από την άλλη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2025 θα αποκαλύψει τον διάδοχο του Nintendo Switch. Καμία από τις δύο εταιρίες δεν αποκάλυψε τα επόμενα σχέδιά της, ενώ δε γνωρίζουμε αν η Shiver εργάζεται αυτόν τον καιρό σε κάποιο τίτλο.

Η Shiver έχει φέρει στο Nintendo Switch το Hogwarts Legacy, το Mortal Kombat 11 και Mortal Kombat 1, ενώ έχει φτιάξει και το Scribblenauts Showdown.