Το Xbox Series X έχει υψηλότερη ανάλυση και καλύτερες σκιές από το PS5 στο HITMAN 3

Το Digital Foundry αναλύει
22 Ιανουαρίου 2021 19:39
Το Xbox Series X έχει υψηλότερη ανάλυση και καλύτερες σκιές από το PS5 στο HITMAN 3

Οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry επιστρέφουν με μια νέα σύγκριση των κονσολών νέας γενιάς, Xbox Series X και PlayStation 5. Αυτή τη φορά κάτω από το μικροσκόπιο μπαίνει μια από τις πιο πολυσυζητημένες multiplatform κυκλοφορίες της περιόδου, το HITMAN 3. Ο τίτλος της IO Interactive κάνει χρήση της in-house μηχανής γραφικών της ομάδας, Glacier Engine, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του μέσου καταφέρνει να λάμψει στις κονσόλες επόμενης γενιάς.

Τόσο το Xbox Series X, όσο και το PlayStation 5 τρέχουν το παιχνίδι στα 60FPS, προσφέροντας μια τρομερά ανώτερη και πιο ομαλή εμπειρία, καθώς και αστραπιαία loading times. Το ίδιο ισχύει και για το Xbox Series S, το οποίο ομοίως προσφέρει 60FPS gameplay και μικρά loadings.

Το Digital Foundry, ωστόσο, σημειώνει πως υπάρχουν και κάποιες διαφορές, ειδικότερα στο οπτικό κομμάτι. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η ανάλυση. Το Xbox Series X έχει πλεονέκτημα, τρέχοντας τον τίτλο σταθερά σε Native 4K ανάλυση. Η έκδοση του PlayStation 5 έχει μικρότερη ανάλυση και τρέχει σε Native 1800p. Στο άλλο άκρο βρίσκεται το Xbox Series S με Native 1080p απεικόνιση. Επιπλέον, το Xbox Series X έχει το πλεονέκτημα και στον τομέα των γραφικών, αφού σύμφωνα με το αναλυτικό βίντεο του Digital Foundry κάνει χρήση της ‘High’ επιλογής στις σκιές, ενώ το PlayStation 5 υστερεί έναντι του συστήματος της Microsoft με ‘Medium’ σκιές. Τέλος και οι δύο κονσόλες κάνουν χρήση της ‘Ultra’ επιλογής όσον αφορά την ποιότητα των textures. Αξίζει να σημειωθεί πως το Xbox Series S έχει ‘Low’ και ‘High’ στις σκιές και τα textures αντίστοιχα.

Οι διαφορές στον οπτικό τομέα δεν είναι οι μοναδικές ωστόσο, αφού το βίντεο επισημαίνει πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο λιβάδι σε μια συγκεκριμένη πίστα που τo framerate πέφτει κάτω από 60 και στις δύο Xbox κονσόλες. Αυτό το framedrop δεν υπάρχει στην PS5 έκδοση. Τέλος, παρατηρήθηκε πως όταν κάποιος σημαδεύει με sniper, στιγμιαία ενδέχεται να υπάρξει πτώση του framerate στο Xbox Series X, κάτι που επίσης δεν ισχύει με την έκδοση του PS5.

Καταλήγοντας, το παιχνίδι προσφέρει εξαιρετική εμπειρία και στις τρεις next gen κονσόλες, χάρη στα 60FPS και στα loading times που μένουν κάτω από 10 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, το Digital Foundry προτείνει το Xbox Series X ως την καλύτερη κονσόλα για να απολαύσει κανείς τη νέα περιπέτεια του Agent 47, χάρη στην πιο καθαρή απεικόνιση γενικότερα, τονίζοντας πως οι δύο μεμονομένες περιπτώσεις των framedrops δεν επηρεάζουν ουσιαστικά την εμπειρία.

Ακολουθεί το εν λόγω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.