Πολλαπλές δικαστικές διαμάχες για το Cyberpunk 2077 - Η απάντηση της CD Projekt

Οι επενδυτές στρέφονται κατά της εταιρίας
28 Δεκεμβρίου 2020 11:31
Πολλαπλές δικαστικές διαμάχες για το Cyberpunk 2077 - Η απάντηση της CD Projekt

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η CD Projekt ήταν πολύ πιθανό να χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της στα δικαστήρια εξαιτίας του Cyberpunk 2077. Εν τέλει, η πολωνική εταιρία είναι αντιμέτωπη όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τέσσερις συνολικά αγωγές από επενδυτές της.

Συγκεκριμένα, δύο επενδυτές από την Πολωνία και το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP κατέθεσαν τρεις συνολικά αγωγές εις βάρος της CD Projekt, ενώ η παγκόσμια νομική εταιρεία για τα δικαιώματα των επενδυτών Rosen Law Firm ετοιμάζει και μαζική αγωγή στην οποία καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι επενδυτές.

Ο λόγος φυσικά για τους νομικούς μπελάδες έχει να κάνει με την κατάσταση που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, το οποίο υποφέρει από πολλά τεχνικά προβλήματα, ειδικότερα στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Όπως αναφέρει ο αναλυτής Daniel Ahmad, το επιχείρημα είναι ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα του παιχνιδιού στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, κάτι που οδήγησε σε αρνητικές αντιδράσεις από τους παίκτες και φυσικά σε επιπτώσεις εις βάρος του επενδυτικού κοινού.

Μιλώντας στο Bloomberg, η ηγεσία της CD Projekt δήλωσε πως θα αμυνθεί «σθεναρά» έναντι των κατηγοριών των επενδυτών.

Βέβαια, η υπόθεση σίγουρα θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να εκτυλιχθεί και αναμένεται να υπάρξει ντόμινο επιπτώσεων τόσο για τους δημιουργούς του Cyberpunk 2077, όσο και για τις υπόλοιπες gaming εταιρίες και την κατάσταση που κυκλοφορούν τα προϊόντα τους πλέον.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.