Το Among Us ισοπεδώνει τα πάντα με ασύλληπτο αριθμό παικτών το Νοέμβριο

Μάλλον έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων μηνιαίων παικτών όλων των εποχών
22 Δεκεμβρίου 2020 11:55
Το Among Us ισοπεδώνει τα πάντα με ασύλληπτο αριθμό παικτών το Νοέμβριο

Αδιαμφισβήτητα, το Among Us είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του 2020. Σε αυτό έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και η κατάσταση παγκοσμίως, αφού ο κοινωνικός χαρακτήρας του που βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παικτών, προσφέρει έναν πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό τρόπο για να ενωθούν και να περάσουν τον χρόνο τους οι παρέες στην περίοδο της καραντίνας.

Το παιχνίδι γνώρισε πρωτόγνωρη επιτυχία και ακόμη συνεχίζει να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα, η ερευνητική εταιρία στατιστικών SuperData δημοσίευσε μερικές νέες πληροφορίες για την ισοπεδωτική πορεία του. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανάρτησή της, αφήνεται να εννοηθεί πως το Among Us μάλλον έσπασε ένα τρομερό ρεκόρ, όντας το παιχνίδι με τους περισσότερους ενεργούς παίκτες όλων των εποχών σε ένα μήνα.

Τα δεδομένα της εταιρίας κάνουν λόγο για μισό δισεκατομμύριο ενεργούς παίκτες σε ένα μήνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο και το πως μοιράζονται οι παίκτες μεταξύ των πλατφορμών. Η PC έκδοση είναι η πιο κερδοφόρα για την ομάδα ανάπτυξης, αφού συνείσφερε το 64% των εσόδων από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο, παρόλο που απαρτίζει μόνο το 3% της ενεργής βάσης χρηστών. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών προέρχεται από τη mobile έκδοση που διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Το Among Us είναι διαθέσιμο για τα smartphones, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Nintendo Switch. Το παιχνίδι περιλαμβάνεται και στο Xbox Game Pass του PC, ενώ το 2021 θα καταφθάσει και στις Xbox κονσόλες.

Tags: