Μεγάλη DDOS επίθεση έριξε το Among Us για όλο το Σαββατοκύριακο

Το πρόβλημα φαίνεται πλέον να έχει επιλυθεί
28 Μαρτίου 2022 15:06
Μεγάλη DDOS επίθεση έριξε το Among Us για όλο το Σαββατοκύριακο

Η indie ομάδα ανάπτυξης InnerSloth πέρασε ένα περιπετειώδες Σαββατοκύριακο, αφού οι serves του πασίγνωστου παιχνιδιού της Among Us ήταν (και ως ένα βαθμό είναι) εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον δύο ημέρες έπειτα από μια DDOS επίθεση.

Συγκεκριμένα, η ομάδα αποκάλυψε το Σάββατο 26 Μαρτίου πως δέχθηκε «σαμποτάζ» υπό τη μορφή DDOS επίθεσης, τονίζοντας πως οι servers του παιχνιδιού σε Αμερική και Ευρώπη μάλλον θα είναι ασταθείς για κάποια ώρα, μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Τελικά το θέμα φαίνεται πως ήταν αρκετά πιο σοβαρό απ’ ότι περίμεναν τόσο οι developers όσο και οι παίκτες, αφού και ολόκληρη την Κυριακή το παιχνίδι συνέχιζε να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα.

Μάλιστα, ακόμη και τη στιγμή της δημοσίευσης του εν λόγω άρθρου, η InnerSloth δεν έχει δώσει το τελικό ΟΚ, πέρα από μια ενημέρωση του ονόματός της στο Twitter που αφήνει να εννοηθεί πως η κατάσταση είναι κάπως καλύτερα.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, οι επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός server, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον server ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Tags: