Αφεντικό PlayStation: "Η Ιαπωνική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς"

Ο SEO της Sony Interactive Entertainment βάζει τα πράγματα στη θέση τους
06 Δεκεμβρίου 2020 16:25
Αφεντικό PlayStation: "Η Ιαπωνική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς"

Πρόσφατο άρθρο του Bloomberg ισχυρίστηκε πως η Sony προκειμένου να προωθήσει το PS5 στις ΗΠΑ, έχει παραμερίσει κατά πολύ την αγορά της Ιαπωνίας και τα εγχώρια εκεί στούντιό της. Κάτι που ενίσχυσε τον παραπάνω ισχυρισμό, έχει να κάνει με το σπάσιμο της εικοσιπενταετούς παράδοσης σχετικά με το κουμπί 'Χ' και τον κύκλο, τα οποία άλλαξαν, για να συμβαδίσουν με την νοοτροπία της Δύσης. Για όποιον δε γνωρίζει, τα κουμπιά αυτά μέχρι και στο PS4, είχαν την ακριβώς αντίστροφη λειτουργία στην Ιαπωνία απ’ ότι  στη Δύση.

O CEO, ωστόσο, της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, μιλώντας στο EDGE επέμεινε πως οι εν λόγω αναφορές είναι ανακριβείς κι ότι ουδέποτε η εταιρία δεν υποβίβασε τον ρόλο της Ιαπωνίας. Παρακάτω θα βρείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του:

Η Ιαπωνική αγορά παραμένει εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όσο τώρα για την εμπλοκή της Ιαπωνικής κοινότητας ανάπτυξης παιχνιδιών. Η κυκλοφορία του PS5 συνέχισε και ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερο αυτή τη σχέση. Στα δυο launch σόου μας, άλλωστε, παρουσιάστηκαν οκτώ μεγάλοι Ιαπωνικοί τίτλοι, οι οποίοι αν μη τι άλλο δείχνουν το πόσο καλή συνεργασία έχουμε με την Ιαπωνική κοινότητα των developers. Μη ξεχνάτε επίσης ότι το PS5 κυκλοφόρησε την ίδια ημερομηνία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία. Πρόκειται για κάτι που δεν είχε γίνει με το PS4. Τα σχόλια αυτά, λοιπόν, είναι ανακριβή. Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερή αγορά και η «πατρίδα» της Sony. Ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντική για εμάς.