Το PlayStation λέει αντίο στον Jim Ryan με ένα ξεχωριστό δώρο και κεκάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διοργανώθηκε ένα ειδικό αποχαιρετιστήριο πάρτι
07 Δεκεμβρίου 2023 17:08
Το PlayStation λέει αντίο στον Jim Ryan με ένα ξεχωριστό δώρο και κεκάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν μερικούς μήνες, ο Jim Ryan, ο επικεφαλής του PlayStation, πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρία τον Μάρτιο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ryan συνταξιοδοτείται, μετά από περίπου 30 χρόνια στο PlayStation, με τον COO του Sony Group Corporation, Hiroki Totoki, να αναλαμβάνει ως προσωρινός επικεφαλής από την 1η Απριλίου του 2024.

Θέλοντας να τον ευχαριστήσει για την συνεισφορά του, η εταιρία διοργάνωσε ένα ειδικό αποχαιρετιστήριο πάρτι λίγο πριν τις γιορτές. Σε αυτό παρευρέθηκαν διάφοροι θρύλοι του PlayStation, από τον "πατέρα" του, Ken Kutaragi, μέχρι τον δημιουργό των Gran Turismo, Kazunori Yamauchi.

Μάλιστα, η Sony έφτιαξε και μια ειδική έκδοση του PS5, που όμοια της δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα, έβαψε την κονσόλα και το χειριστήρια στα χρώματα του πρώτου PlayStation, κάνοντας μάλιστα το USB καλώδιο σύνδεσης να μοιάζει με αυτό του ενσύρματου controller του PS1.

Φυσικά, δεν έλειψε το φαγητό, με τον μπουφέ να περιλαμβάνει κεκάκια με το φιγούρα του Jim Ryan και ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από το πάρτι που έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Για την ιστορία, ο Jim Ryan ξεκίνησε την καριέρα του στο PlayStation μέσα από το τμήμα της Sony Interactive Entertainment με έδρα την Ευρώπη, τη Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE), το 1994. Έκτοτε, πέρασε από διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στην εταιρεία, μεταξύ των οποίων πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος του PlayStation, επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων και του μάρκετινγκ του PlayStation γενικότερα και  αναπληρωτής πρόεδρος του PlayStation από τον Ιανουάριο του 2018, προτού διοριστεί κανονικά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του PlayStation.

Ο Ryan αντικατέστησε τον John Kodera ως επικεφαλής του PlayStation το 2019. Μέσα στην τετραετία αυτή επέβλεψε την κυκλοφορία του PlayStation 5, το οποίο μετά τα αρχικά προβλήματα της πανδημίας σημειώνει μια ανεπανάληπτη εμπορική πορεία, με 40 εκατομμύρια να έχουν πουληθεί ήδη.

Παράλληλα, ο Ryan μεγάλωσε αρκετά τα PlayStation Studios με διάφορες εξαγορές. Ειδικότερα, ο 1st party όμιλος μεγάλωσε υπό την καθοδήγησή του με 10 νέες ομάδες, ξεκινώντας με την Insomniac Games το 2019, με τις Valkyrie Entertainment, Nixxes Software, Housemarque, Firesprite, Fabrik Games και Bluepoint Games το 2021, τις Savage Game Studios και Haven Studios το 2022 και την Firewalk Studios το 2023. Άλλη μια σημαντική εξαγορά του PlayStation υπό τον Jim Ryan ήταν και Bungie, έναντι 3.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.