Αυτές είναι οι πωλήσεις του PlayStation 2 μέχρι σήμερα

Νέο ορόσημο πωλήσεων
01 Απριλίου 2024 11:31
Αυτές είναι οι πωλήσεις του PlayStation 2 μέχρι σήμερα

Στις 29 Μαρτίου, σας είχαμε ενημερώσει με σχετική είδηση, ότι ο Jim Ryan αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής στο PlayStation. Το πρώην μεγάλο στέλεχος του gaming τμήματος της Sony αποκάλυψε λίγο πριν την αποχώρησή του μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με μία παλιά κονσόλα της εταιρίας.

Με αφορμή την συνταξιοδότηση του Ryan, ο οποίος έχει συνεισφέρει όσο λίγοι στο PlayStation, το πιο πρόσφατο επεισόδιο του επίσημου PlayStation Podcast ήταν αφιερωμένο σε αυτόν. Εκείνος συνομίλησε με τον επικεφαλής των επικοινωνιών του PlayStation, Sid Shuman, ο οποίος του έκανε μια πολύ σημαντική ερώτηση.

Αυτή η ερώτηση αφορούσε τι σημαντικό του έμεινε από το PlayStation στην εποχή των ‘00s. Ο Jim Ryan δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να απαντήσει και αναφέρθηκε στις πωλήσεις του PS2, το οποίο πλέον έχει αγγίξει ένα νέο ορόσημο πωλήσεων, αυτό των 160 εκατομμυρίων.

Τι μου έμεινε τη δεκαετία του 2000; Αυτό θα έλεγα πως είναι τα 160 εκατομμύρια. Ο αριθμός πωλήσεων του PlayStation 2.

Τελευταία φορά που μάθαμε για τις συνολικές πωλήσεις του PlayStation 2 ήταν πριν από αρκετό καιρό, όταν είχε γίνει γνωστό ότι είχαν πουληθεί 159 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ το 2011 η Sony είχε επιβεβαιώσει επίσημα ότι η κονσόλα είχε ξεπεράσει τις 150 εκατομμύρια πωλήσεις. 

Ο Ryan συνταξιοδοτείται, μετά από περίπου 30 χρόνια στο PlayStation, με τον COO του Sony Group Corporation, Hiroki Totoki, να αναλαμβάνει ως προσωρινός επικεφαλής από την 1η Απριλίου του 2024.

Το PS2 παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών.