Ο Jim Ryan αποχωρεί σήμερα από επικεφαλής του PlayStation

Σημαντικές αλλαγές στο gaming τμήμα της Sony
29 Μαρτίου 2024 23:08
Ο Jim Ryan αποχωρεί σήμερα από επικεφαλής του PlayStation

Όπως γνωρίζαμε από πέρυσι το Σεπτέμβριο, έπειτα από τέσσερα χρόνια στο ρόλο, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, θα παραδώσει σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, τα ηνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ryan συνταξιοδοτείται, μετά από περίπου 30 χρόνια στο PlayStation, με τον COO του Sony Group Corporation, Hiroki Totoki, να αναλαμβάνει ως προσωρινός επικεφαλής από την 1η Απριλίου του 2024.

Με αφορμή την συνταξιοδότηση του Ryan, ο οποίος έχει συνεισφέρει όσο λίγοι στο PlayStation, το πιο πρόσφατο επεισόδιο του επίσημου PlayStation Podcast ήταν αφιερωμένο σε αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό ο Ryan μίλησε με τον επικεφαλής των επικοινωνιών του PlayStation, Sid Shuman, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, ο Jim Ryan ξεκίνησε την καριέρα του στο PlayStation μέσα από το τμήμα της Sony Interactive Entertainment με έδρα την Ευρώπη, τη Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE), το 1994. Έκτοτε, πέρασε από διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στην εταιρεία, μεταξύ των οποίων πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος του PlayStation, επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων και του μάρκετινγκ του PlayStation γενικότερα και  αναπληρωτής πρόεδρος του PlayStation από τον Ιανουάριο του 2018, προτού διοριστεί κανονικά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του PlayStation.

Ο Ryan αντικατέστησε τον John Kodera ως επικεφαλής του PlayStation το 2019. Μέσα στην τετραετία αυτή επέβλεψε την κυκλοφορία του PlayStation 5, το οποίο μετά τα αρχικά προβλήματα της πανδημίας σημειώνει μια ανεπανάληπτη εμπορική πορεία, με 40 εκατομμύρια να έχουν πουληθεί ήδη.

Παράλληλα, ο Ryan μεγάλωσε αρκετά τα PlayStation Studios με διάφορες εξαγορές. Ειδικότερα, ο 1st party όμιλος μεγάλωσε υπό την καθοδήγησή του με 10 νέες ομάδες, ξεκινώντας με την Insomniac Games το 2019, με τις Valkyrie Entertainment, Nixxes Software, Housemarque, Firesprite, Fabrik Games και Bluepoint Games το 2021, τις Savage Game Studios και Haven Studios το 2022 και την Firewalk Studios το 2023. Άλλη μια σημαντική εξαγορά του PlayStation υπό τον Jim Ryan ήταν και Bungie, έναντι 3.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.