Η αποκάλυψη του God of War: Laufey στο πρόσφατο State of Play άνοιξε μια τεράστια συζήτηση γύρω από το μέλλον της σειράς, με τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο να είναι πολύ πιο έντονες απ’ ό,τι ίσως περίμενε η Sony Santa Monica. Η επιλογή να πρωταγωνιστήσει η Faye/Laufey, δηλαδή η μητέρα του Atreus και σύζηγος του Kratos, προκάλεσε έκπληξη, ενθουσιασμό, αλλά και αρκετή γκρίνια, κυρίως από όσους θεωρούν πως ένα God of War χωρίς τον Kratos στον πρώτο ρόλο δεν μπορεί να σταθεί επάξια στο όνομα του franchise.
Η συζήτηση πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις στα social media, με memes, σχόλια και έντονες αντιδράσεις από fans που ζητούν περισσότερο Kratos. Μέχρι και επίσημοι λογαριασμοί brands μπήκαν στον χαμό, όπως το πολυσυζητημένο σχόλιο της αλυσίδας καταστημάτων Domino's Pizza, ενώ viral έγιναν και οι δηλώσεις του David Jaffe, του δημιουργού του αρχικού God of War, ο οποίος παρακολούθησε την παρουσίαση και σχολίασε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο το νέο παιχνίδι. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα gaming θέματα των τελευταίων ημερών.
Τώρα, η Ariel Lawrence, Director του God of War: Laufey, κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις σε μια νέα συνέντευξή που παραχώρησε στο GameSpot. Η ίδια δεν έδειξε να αντιμετωπίζει αρνητικά τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει, τονίζοντας πως προτιμά οι fans να νοιάζονται, ακόμη και αν διαφωνούν ή ανησυχούν, παρά να αδιαφορούν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Santa Monica δεν αφήνει πίσω τον Kratos, αλλά επιχειρεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο το σύμπαν του God of War με αυτή τη νέα περιπέτεια της Faye.
Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω:
Για καλό ή για κακό, η αποκάλυψη του Laufey ήταν έκπληξη για όλους, και μάλλον γι’ αυτό ο κόσμος αντιδρά έτσι, σωστά;
Είμαι τόσο ευγνώμων που έχουμε τους fans που έχουμε. Είμαι τόσο ευγνώμων που έχουμε ανθρώπους που νοιάζονται. Και είτε νοιάζονται είτε όχι, είτε είναι αναστατωμένοι είτε πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό, προτιμώ να νοιάζονται από το να αδιαφορούν. Έτσι, είμαστε με ανοιχτές αγκάλες, έτοιμοι να τους δείξουμε το ταξίδι της Faye και να τους κάνουμε να την αγαπήσουν όπως την αγαπάμε εμείς. Αυτό είναι το συναρπαστικό κομμάτι για εμάς.
Αντλείτε δύναμη από τους ανθρώπους που ίσως δεν έχουν ακόμα πειστεί; Σας δίνει ώθηση;
Δεν ξέρω αν μας δίνει ώθηση. Νομίζω ότι είναι περισσότερο μια πρόκληση, όπου οι άνθρωποι κάνουν υποθέσεις για το τι μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα, ως στούντιο. Ή για το τι πρέπει να κάνουμε. Ως ομάδα, η Santa Monica πάντα έκανε αυτό που ήθελε και έδειχνε στον κόσμο ότι όντως μπορεί να το κάνει. Ελπίζω λοιπόν να μας ακολουθήσουν, γιατί θα ήθελα πολύ να ζήσουν τη διασκέδαση και την περιπέτεια που τους έχουμε ετοιμάσει.
Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις και τους δισταγμούς όλων και ξέρω ότι προέρχονται από καλή πρόθεση. Έχουν ακολουθήσει αυτό το ταξίδι με τον Kratos όσο και εγώ, σωστά; Και αυτό σημαίνει κάτι για αυτούς και ελπίζω ότι αυτό είναι περισσότερο ένα «ναι και» για επέκταση. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Έχουμε πολύ περισσότερο Kratos μπροστά μας. Αυτό είναι πραγματικά απλώς ένα μέρος για περιπέτεια πέρα από αυτό που είχαμε.
Must Read
Ξεσπά ο δημιουργός των Ελληνικών God of War για το Laufey: «Τι σ***ά είναι αυτό;»
Τα παιχνίδια που αγόρασε περισσότερος κόσμος τον Μάιο στο PlayStation!
Καθησυχάζει το PlayStation: «Θα έρθουν και άλλα God of War παιχνίδια με τον Kratos»