Ομηρία εξελίσσεται στα γραφεία της Ubisoft στο Μόντρεαλ (ΒΙΝΤΕΟ) 

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] Εργαζόμενοι ανέβηκαν στην οροφή - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ομηρία εξελίσσεται στα γραφεία της Ubisoft στο Μόντρεαλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναφορές πως εξελίσσεται μια υπόθεση ομηρίας στα γραφεία της Ubisoft στον Καναδά μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, τα γραφεία της Ubisoft Montreal βρίσκονται στην λεωφόρο Saint-Lauren εκεί όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και έχουν αποκλείσει την περιοχή. 

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορούν διάφορα βίντεο στο Twitter που απεικονίζουν τους εργαζομένους να έχουν εγκλωβιστεί στην ταράτσα του κτιρίου, έχοντας κλειδώσει τις πόρτες. 

 

Οι αρχές, μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο. Εώς τώρα δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματίες, το πόσοι δράστες υπάρχουν στο σημείο και πόσοι κρατούνται όμηροι.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ανανεώσουμε την είδηση.


[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:36] Νέες πληροφορίες από το σημείο κάνουν λόγο πως η Αστυνομία "δεν έχει αναγνωρίσει καμία απειλή" και εκκενώνουν το κτίριο της Ubisoft. Οι πληροφορίες που βγαίνουν στο φως είναι ακόμη αντικρουόμενες. 

Το TVA Nouvelles μεταδίδει πως η κλήση που δέχθηκε η αστυνομία περί ομηρίας να ήταν "φάρσα" με τις αρχές να αναζητούν τους υπεύθυνους. Αρχικά, το ίδιο μέσο είχε αναφέρει ότι μια ομάδα υπόπτων κρατούσε ομήρους 12 εργαζόμενους στα γραφεία της Ubisoft. 


[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:30] Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν στο CBC πως ένα τηλεφώνημα-φάρσα πυροδότησε όλες τις παραπάνω εξελίξεις. Ο Christophe Derennes, managing director της Ubisoft Montreal, ανακοίνωσε πως ψυχολόγοι είναι στη διάθεση των εργαζομένων, ενώ ευχαρίστησε την Αστυνομία του Montreal για το χειρισμό της κατάστασης.

Ολόκληρη η κοινότητα της Ubisoft στο Montreal, στο Quebec και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι συγκλονισμένη από τα γεγονότα που βιώσαμε σήμερα, αλλά πάνω από όλα είμαστε ανακουφισμένοι για την κατάληξή τους.

5 σχολιο(α)