Τέλος εποχής για το Friday the 13th – Κλείνουν οι dedicated servers και έρχεται το τελευταίο update

Πέρασε δυσκολίες και βάζει μια τελεία
04 Νοεμβρίου 2020 13:37
Τέλος εποχής για το Friday the 13th – Κλείνουν οι dedicated servers και έρχεται το τελευταίο update

Τέλος εποχής όπως φαίνεται διανύει ο ασύμμετρο multiplayer παιχνίδι τρόμου, Friday the 13th, καθώς η Gun Media πρόκειται να τραβήξει το «καλώδιο» από τους dedicated servers, επιστρέφοντας ξανά στο peer-to-peer matchmaking. ο τίτλος, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2017, πέρασε από αρκετές τρικυμίες που είχαν να κάνουν με τεχνικά -κυρίως στο launch- θέματα, αλλά και νομικές διαμάχες που αντιμετώπισε σχετικά με την άδεια χρήσης του ονόματος. Γεγονότα, που οδήγησαν το στούντιο στην παύση δημιουργίας νέου περιεχομένου. Για αρκετό διάστημα ωστόσο, η κοινότητα παρέμεινε πιστή στο παιχνίδι στηρίζωντάς το με κάθε τρόπο.

Τα πράγματα όμως φαίνεται φτάνουν σε ένα τέλος για το παιχνίδι, καθώς σε μια ανακοίνωση που έκανε ο lead community developer, Matt Shotcha στο επίσημο forum, επιβεβαίωσε το τέλος των dedicated servers χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια μεμπτή εξήγηση. Πλέον, το Quick Play και τα Private Matches θα διεξάγονται μέσω του peer-to-peer matchmaking. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι οι database servers θα παραμείνουν ενεργοί, ώστε να προσφέρουν πρόσβαση στην πρόοδο των παικτών και στα unlock τους, ενώ τα ήδη διαθέσιμα Double XP, CP και Tape Drop Rates θα παραμείνουν επ’ αορίστου ενεργοποιημένα.

Όλες αυτές οι αλλαγές θα συμπέσουν με το επερχόμενο patch το οποίο θα είναι και το τελευταίο, διορθώνοντας παράλληλα bugs και διάφορα επιπλέον τεχνικά θέματα. Τέλος, η κινητικότητα στα forums και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες ανακοινώσεις.