Friday The 13th: Έρχεται prequel σειρά από την A24 για τον εμβληματικό serial killer

Α24 και Peacock ενώνουν τις δυνάμεις τους
31 Οκτωβρίου 2022 23:47
Friday The 13th: Έρχεται prequel σειρά από την A24 για τον εμβληματικό serial killer

Σε ένα project που σίγουρα δεν περιμέναμε να ακούσουμε να γίνεται πραγματικότητα, μάθαμε ότι έρχεται μια prequel σειρά των ταινιών Friday The 13th (Παρασκευή και 13) με τίτλο "Crystal Lake" για χάρη της streaming υπηρεσίας του Peacock.

Μόνο που την παραγωγή αναλαμβάνει το γνωστό indie στούντιο της Α24, το οποίο είναι γνωστό για την ποιότητά των ταινιών και σειρών που έχει χαρίσει. 

Αναμφίβολα το Friday The 13th είναι ένα από τα πιο εμβληματικά franchise ταινιών τρόμου στην ιστορία και το γεγονός ότι επιστρέφει υπό τη μορφή μιας prequel σειράς προκαλεί ερωτηματικά.

Πίσω από τις κάμερες στη δημιουργία της σειράς και το σενάριο βρίσκεται ο Bryan Fuller, ο οποίος στο παρελθόν έχει χαρίσει σειρές όπως το αξιέπαινο "Hannibal" με τον Mads Mikkelsen, το American Gods, το Star Trek: Discovery και το Dead Like Me

Στην παραγωγή της σειράς επιστρέφει ο Victor Miller που έγραψε το σενάριο της πρώτης ταινίας "Παρασκευή και 13". Το Peacock σε ανακοίνωσή του μέσω της επικεφαλής προγράμματος, Susan Rovner, δήλωσε πως θα μεταφέρουν στην μικρή οθόνη μαζί με την A24, μια "ανανεωμένη βερσιόν του σύμπαντος Friday The 13th που θα αντέξει στις συγκινήσεις και τον τρόμο που έφερε όλα αυτά τα χρόνια στο franchise"

Προς το παρόν οι πληροφορίες γύρω από το σενάριο της σειράς Crystal Lake παραμένουν εμπιστευτικές αν και το περιγράφουν ως ένα "διευρυμένο prequel". Πάντως αυτές οι εξελίξεις έρχονται στον απόηχο του τέλους μιας δικαστικής μάχης που δόθηκε μεταξύ της ομάδας που δημιούργησε την πρώτη ταινία Friday The 13th. 

Πάντως είναι άγνωστο εάν τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν μπορούν να επιτρέψουν στη χρήση της εμβληματικής μάσκας του χόκει που φοράει ο Jason Voorhees, την οποία πρώτη φορά φόρεσε στο Friday The 13th: Part III

Η αρχική ταινία "Παρασκευή και 13" κυκλοφόρησε το 1980. Σε εκείνη την ταινία, ο Τζέισον είναι ένα παιδί που πνίγεται στην κατασκήνωση Crystal Lake. Ο θάνατός του οδηγεί τη μητέρα του Πάμελα να ζητήσει εκδίκηση από τους υπεύθυνους που κατηγορούσε για το θάνατο του γιου της. Έκανε εισπράξεις σχεδόν 60 εκατομμυρίων δολαρίων δολάρια έναντι ενός budget που κυμαίνονται κοντά στα 550.000 δολάρια.

Έκτοτε, υπήρξαν έντεκα ακόμη ταινίες στο franchise, συμπεριλαμβανομένων των "Jason X", "Freddy vs. Jason" και του reboot του 2009.