Η Microsoft δε σκοπεύει να αυξήσει την τιμή του Xbox Game Pass

Η υπηρεσία είναι βιώσιμη ως έχει
01 Νοεμβρίου 2020 16:39
Η Microsoft δε σκοπεύει να αυξήσει την τιμή του Xbox Game Pass

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Netflix πως σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές του στην Αμερική, πολλοί είναι οι παίκτες που αναρωτήθηκαν αν η δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, Xbox Game Pass, σκοπεύει να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Για την ιστορία, το Xbox Game Pass χρεώνει τους 15 εκατομμύρια συνδρομητές του €9,99 το μήνα για το βασικό πλάνο των υπολογιστών ή των κονσολών και €12.99 για το Ultimate πλάνο που περιλαμβάνει όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και του Android.

Μιλώντας, στο Dropped Frames podcast, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ξεκαθάρισε πως η υπηρεσία είναι βιώσιμη και έτσι η εταιρία δε σχεδιάζει κάποια αύξηση τιμής. Συγκεκριμένα, ο Spencer δήλωσε:

Θα είμαι ειλικρινής, υπάρχουν developers που έχουν προβληματισμούς. Το inbox μου είναι εκεί γι’ αυτούς και έχω κάνει ήδη συζητήσεις με πολλούς developers που με ρωτάνε ποια είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας. Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις του τύπου: “είναι αυτός κάποιος τρόπος για να μαζέψετε απλά παίκτες και μετά να αυξήσετε την τιμή σε κάποιο τεράστιο νούμερο;”

Αυτό που απαντάω είναι πως δε σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Μας αρέσει το πόσο ‘συμφέρει’ το Game Pass σήμερα και όσον αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο και αυτό είναι εντελώς βιώσιμο ως έχει. Πραγματικά το εννοώ αυτό.

Αν, λοιπόν, αυτή ήταν μια από τις ανησυχίες σας, πλέον μπορείτε να μείνετε ήσυχοι. Το Xbox φαίνεται πως σκοπεύει να κρατήσει σταθερή την τιμή του Xbox Game Pass, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.