Γνωρίστε τον κόσμο και τους χαρακτήρες του Final Fantasy XVI

Ήδη διαθέσιμο το teaser website
29 Οκτωβρίου 2020 14:22
Γνωρίστε τον κόσμο και τους χαρακτήρες του Final Fantasy XVI

Αν είστε από τους gamers που περίμεναν με ανυπομονησία να ακούσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Final Fantasy XVI, τότε τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για εσάς. Ο producer του παιχνιδιού, Naoki Yoshida, σπάει τη σιωπή του στο σχετικό δημοσίευμα του PlayStaion Blog, ανακοινώνοντας τη λειτουργία του επίσημου teaser website. Η νέα αυτή ιστοσελίδα περιλαμβάνει αρκετές φρέσκες πληροφορίες για το παιχνίδι, καθώς και νέα artworks, παρουσιάζοντας μια πρώτη ματιά τον κόσμο που θα λάβει μέρος η ιστορία του νέου κεφαλαίου, καθώς και μερικούς από του κυρίως πρωταγωνιστές.

Η ιστορία, λοιπόν, του Final Fantasy XVI λαμβάνει χώρα στην τοποθεσία που φέρει το όνομα Valisthea. Πρόκειται για ένα μέρος γεμάτο με κολοσσιαία βουνά από αστραφτερούς κρυστάλλους που λέγονται Mothercrystals. Αυτοί υψώνονται πάνω από τα γύρω βασίλεια για πολλές γενιές, προσφέροντας αιθέρα, επιτρέποντας έτσι να ευδοκιμήσουν και στους ανθρώπους να ζουν με άνεση.

Ωστόσο, αμέτρητοι πόλεμοι έχουν διεξαχθεί για την εκμετάλλευσή τους σε όλη τη γη, οδηγώντας στην άνοδο εθνών όπως τα Grand Duchy of Rosaria, Holy Empire of Sanbreque, Kingdom of Waloed, Dhalmekian Republic και Iron Kingdom, με το κάθε ένα να φέρει τη δική του κουλτούρα και ιδεολογία. Οι συνεχιζόμενες αψιμαχίες έχουν σφυρηλατήσει μια εύθραυστη ειρήνη μεταξύ αυτών των εθνών, η οποία μετά την εμφάνιση του καταστροφικού Blight, φαίνεται να απειλείται.

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ονομάζεται Clive Rosfield. Πρόκειται για τον πρωτότοκο γιο του Archduke of Rosaria, ο οποίος αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον μικρό του αδερφό Joshua Rosfield που φέρει τον τίτλο the Dominant of the Phoenix. Οι Dominants είναι χαρισματικά όντα και για παράδειγμα ο ίδιος έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε Φοίνικα πολεμώντας για τα συμφέροντα του έθνους του. Ο μικρός, ωστόσο, απένειμε την ευλογία του Phoenix, επιτρέποντας στο μεγάλο του αδερφό να χειριστεί μέρος αυτής. Καθώς όμως η ιστορία ξεδιπλώνεται, παρασύρεται σε μια μεγάλη τραγωδία.

Τα δυο αδέρφια δε θα είναι μόνα σε αυτή την περιπέτεια, καθώς στο πλευρό τους θα έχουν την Jill Warrick, η οποία έχει μεγαλώσει μαζί τους. Η Jill σε νεαρή ηλικία έφυγε από την πατρίδα της στα βόρεια εδάφη - ένα έθνος που ορκίστηκε πίστη στο Grand Duchy of Rosaria- για να γίνει μέρος του δουκάτου, διασφαλίζοντας τη ειρήνη μεταξύ των δυο βασιλείων.  

Συνεχίζοντας, λόγος γίνεται και για τα Eikons, γνωστά και ως «Summons» στους fans. Είναι αναμφίβολα τα πιο καταστρεπτικά και φονικά πλάσματα στη Valisthea. Κατοικούν μέσα στα χαρισματικά όντα που λέγονται Dominants, οι οποίοι φέρουν δυνάμεις που μπορούν να ισοπεδώσουν ολόκληρα έθνη. Ανάλογα στο βασίλειο στο οποίο ανήκουν, οι Dominants αντιμετωπίζονται με σεβασμό ως γαλαζοαίματοι ή στέλνονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ως όπλα.

Περισσότερα νέα για το παιχνίδι, όπως αναφέρει ο Yoshida, αναμένεται να αποκαλυφθούν το 2021. Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Final Fantasy XVI μπορείτε να επισκεφτείτε το teaser website εδώ.