Γνωρίστε την προηγμένη facial animation τεχνολογία του Cyberpunk 2077

Απευθείας από την καναδική JALI
21 Οκτωβρίου 2020 20:53
Γνωρίστε την προηγμένη facial animation τεχνολογία του Cyberpunk 2077

Οι παίκτες στο Cyberpunk 2077 θα έχουν την ευκαιρία, όπως είναι γνωστό, να ανακαλύψουν τον τεράστιας κλίμακας κόσμο της Night City, να επιλέξουν το ρόλο που θα έχουν στο παιχνίδι και να αλληλεπιδράσουν με τους κατοίκους της, οι οποίοι θα μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες. Προκειμένου να κρατήσει καθηλωμένους τους παίκτες, η CD Projekt Red αποφάσισε να σπρώξει κι’ άλλο τα όρια και να συνεργαστεί με την JALI. Πρόκειται για μια εταιρία τεχνολογίας με έδρα το πανεπιστήμιο του Τορόντο, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικού lip-sync σε ευρεία κλίμακα, χωρίς την ανάγκη του facial capture.

Η ώθηση για καλύτερο facial animation και lip-sync τεχνικές προήλθε από την ήδη εντυπωσιακή δουλειά που είχε γίνει στο The Witcher 3. Στο βίντεο που επιδεικνύει τη νέα τεχνολογία, ο technical director του Cyberpunk 2077, Mateusz Popławski, αναφέρει πως ο μεγαλύτερος στόχος στον επερχόμενο τίτλο ήταν να δημιουργήσουν ρεαλιστικά facial animation, χωρίς να ξοδέψουν εκατοντάδες ώρες στο animation. Όπως λέει, δεν ήθελαν απλά να βελτιώσουν τα animations από προηγούμενες δουλειές τους, ήθελαν να βελτιώσουν όλα τα animations σε όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, ακόμα και στους NPCs. Η επιπρόσθετη δοκιμασία, ωστόσο, ήρθε από το γεγονός πως ήθελαν χρησιμοποίησαν 10 διαφορετικές γλώσσες χωρίς τη χρήση facial motion capture.

Ο στόχος αυτός τους έφερε σε συνεργασία με τη JALI. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία τεχνολογίας έχει αναπτύξει έναν προσαρμόσιμο τρόπο, ούτως ώστε τα πρόσωπα να κινούνται αρκετά ρεαλιστικά, όπως όταν μιλάει κάποιος σε έναν αληθινό άνθρωπο. Κίνηση δηλαδή ματιών, φρυδιών, λαιμού, καθώς και τις αλλαγές που κάνουν οι μύες του προσώπου όταν κάποιος μιλάει. Επίσης, εξηγεί τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι παράγουν φωνητικούς ήχους για τη δημιουργία διακριτών προφίλ που ταιριάζουν με τους χαρακτήρες.

Δείτε το εν λόγω βίντεο στον player που ακολουθεί.