Υποχρεωτικές υπερωρίες στη CD Projekt Red λίγο πριν την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077

Θα επιβληθεί 6ήμερη εργασία
30 Σεπτεμβρίου 2020 16:43
Υποχρεωτικές υπερωρίες στη CD Projekt Red λίγο πριν την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077

Όπως είναι γνωστό, οι μηχανές της ανάπτυξης εντός της CD Projekt Red έχουν χτυπήσει κόκκινο. Το Cyberpunk 2077 μπορεί να βρίσκεται ήδη αρκετά χρόνια στην ανάπτυξη, όμως φαίνεται πως ο χρόνος μέχρι τις 19 Νοεμβρίου που το παιχνίδι κυκλοφορεί, δεν είναι αρκετός. Δεδομένου ότι ο τίτλος έχει ήδη δυο αναβολές στο ενεργητικό του, η εταιρία, παρόλο που σε προηγούμενες δηλώσεις είχε αναφέρει πως δεν θα ωθήσει στα όρια τους υπαλλήλους της, τώρα φαίνεται να αλλάζει γνώμη, υποχρεώνοντάς τους σε υπερωρίες και 6ήμερη εργασία.

Σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Bloomberg φαίνεται πως η πολωνική εταιρία άρχισε να επιβάλλει την εκτεταμένη 6ήμερη εργασία προς όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της, στέλνοντάς τους σχετικό e-mail. Το αξιοσημείωτο είναι πως πριν ένα χρόνο, το στούντιο είχε επιβεβαιώσει στον δημοσιογράφο του μέσου, Jason Schreier, πως ήταν δεσμευμένο να μειώσει το «crunch», προστατεύοντας την υγεία των υπαλλήλων του. Σύμφωνα, όμως, με μια ανώνυμη αναφορά ενός εργαζόμενου, η CD Projekt Red φαίνεται να πήρε πίσω την υπόσχεση αυτή, προκειμένου να τελειοποιηθεί το παιχνίδι και να είναι έτοιμο μέχρι το launch.

Το ρεπορτάζ λέει συγκεκριμένα πως αρκετοί developers  έχουν ήδη θυσιάσει αρκετές νύχτες και σαββατοκύριακα στην ανάπτυξη για πάνω από ένα έτος, κάτι που θα συνεχιστεί καθώς το παιχνίδι ετοιμάζεται τώρα για να σταλεί για αξιολόγηση στη Microsoft και τη Sony. Οι υπερωρίες που αυτή τη στιγμή ζητά το στούντιο έχουν να κάνουν με τη διόρθωση bugs και όποιων άλλων τεχνικών προβλημάτων προκύψουν. Σύμφωνα με το e-mail, η κεφαλή του στούντιο Adam Badowski, αναφέρει πως η ομάδα βρίσκεται στο πόδι και έτσι αναμένει από όλους τους υπαλλήλους του να κάνουν το ίδιο, προσφέροντας μια μέρα από το Σαββατοκύριακο τους, μέχρι το παιχνίδι να κυκλοφορήσει. Συνεχίζοντας, αναφέρει πως γνωρίζει ότι έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχε υποσχεθεί πριν ένα χρόνο, όμως έχει εξαντλήσει όποια μέτρα ήταν ανθρωπίνως δυνατά.

Μόλις το θέμα πήρε διαστάσεις, ο επικεφαλής του στούντιο προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, τονίζοντας πως το 10% των χρημάτων που θα βγάλει φέτος η ομάδα θα μοιραστούν μεταξύ των υπαλλήλων της.

Το Cyberpunk 2077 αναμένεται στις 19 Νοεμβρίου για τα PC, PS4 και Xbox One. Ο τίτλος θα λειτουργεί από την πρώτη μέρα στα PS5 και Xbox Series X, αλλά οι κανονικές next-gen εκδόσεις του θα καταφθάσουν κάποια στιγμή το 2021.