Η Ubisoft ζητά συγνώμη για τη μη συμπερίληψη γυναικείων χαρακτήρων στο νέο της promo βίντεο

Αλλάζοντάς το στη συνέχεια
25 Σεπτεμβρίου 2020 18:34
Η Ubisoft ζητά συγνώμη για τη μη συμπερίληψη γυναικείων χαρακτήρων στο νέο της promo βίντεο

Για άλλη μια φορά ο ρόλος της γυναίκας στα Assassin’s Creed παιχνίδια γίνεται στόχος θύελλας παραπόνων από τους fans, οι οποίοι έστρεψαν ξανά τα πυρά τους στην Ubisoft, εξαιτίας ενός promo βίντεο για το Assassin's Creed Valhalla. 

Πρόκειται για ένα βίντεο που ήθελε να γιορτάσει την επιστροφή του χαρακτηριστικού όπλου της σειράς, hidden blade, και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το γεγονός πως στο εν λόγω βίντεο δεν εμφανίστηκε ούτε ένας γυναικείος χαρακτήρας δέχθηκε έντονη κριτική, αναγκάζοντας την εταιρία να ζητήσει συγνώμη και να το επανασχεδιάσει, προσθέτοντας μεταξύ άλλων την Eivor του Valhalla, την Κινέζα Shao Jun, αλλά και την Layla που είχε εμφανιστεί στο μικρού μήκους φιλμ Assassin's Creed Embers.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ubisoft δέχτηκε επίθεση για την έλλειψη γυναικών στον σχεδιασμό και στην προώθηση των παιχνιδιών της. Το 2014 είχε δεχθεί έντονη κριτική επειδή είχε πει πως το να σχεδιάσει γυναικείους χαρακτήρες στο co-op κομμάτι του Assassin’s Creed Unity θα διπλασίαζε την δουλειά τους, κάτι που δεν ήταν εφικτό. Πρόσφατα, επίσης, είχε διαρρεύσει ότι στο Assassin’s Creed Odyssey, το αρχικό πλάνο ήθελε την Kassandra ως μοναδική πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, όμως σχεδίασε τον Alexios, επειδή οι γυναικείοι χαρακτήρες δεν πουλάνε τόσο.