Η Microsoft θέλει να εξαγοράσει την Warner Bros. Games

Έρχεται μεγάλη επέκταση των Xbox Game Studios;
08 Ιουλίου 2020 08:52
Η Microsoft θέλει να εξαγοράσει την Warner Bros. Games

Τα τελευταία δύο χρόνια η Microsoft έχει προσθέσει στο δυναμικό της εννέα στούντιο ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων, συμπεριλαμβάνεται η Ninja Theory και η Obsidian Entertainment. Τώρα εικάζεται πως η εταιρία ετοιμάζεται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει κάνει ποτέ στον gaming χώρο, ξεπερνώντας τα $2.5 δισεκατομμύρια που είχε πληρώσει για την εξαγορά του Minecraft πριν μερικά χρόνια.

Αναλυτικότερα, όπως επιβεβαιώνουν ανώνυμες πηγές του δημοσιογραφικού μέσου The Information, η Microsoft εκδήλωσε ενδιαφέρον για εξαγορά της Warner Bros. Interactive Entertainment. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η AT&T είναι βουτηγμένη στα χρέη, τα οποία ξεπερνούν τα $154 δισεκατομμύρια. Στο πλαίσιο αυτό θέλει να πουλήσει διάφορες ιδιοκτησίες της, όπως το gaming τμήμα της. Η τιμή που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρα από τη Microsoft που μπήκε τώρα στη συζήτηση, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες τεράστιες publishing εταιρίες, όπως η Take Two, η EA και η Activision Blizzard.

Βέβαια, πρόκειται κυρίως για εξαγορά ταλέντων και όχι IPs. Τα περισσότερα παιχνίδια της Warner βασίζονται σε ιδιοκτησίες της DC, όπως συνέβη με τα Batman της Rocksteady ή σε άλλα franchises όπως τα Lord of the Rings και Harry Potter. Οποιοσδήποτε αγοράσει την publishing εταιρία θα πάρει τα στούντιο και όχι αυτά τα IPs, για τα οποία θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί για τα δικαιώματά τους. Βέβαια, η Warner έχει στην ιδιοκτησία της το Mortal Kombat, το F.E.A.R. και μερικά ακόμη franchises που όντως θα μεταφερθούν στον νέο κάτοχο, άμεσα με την πώληση του gaming τμήματος.

Τα δεδομένα της συζήτησης πλέον είναι αρκετά διαφορετικά. Η Microsoft είναι το 'μεγάλο ψάρι', αφού έχει χρηματιστηριακή αξία που φτάνει τα 1.58 τρισεκατομμύρια δολάρια και σίγουρα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια τέτοια αγορά. Το αν ο Phil Spencer αποφασίσει πως η επένδυση αυτή είναι αναγκαία για τα Xbox Game Studios, ίσως βέβαια αργήσουμε να το μάθουμε, αφού οι πληροφορίες του The Information θέλουν την οποιαδήποτε συμφωνία να απέχει ακόμα αρκετά από την επικύρωσή της.