Η Warner Bros. θα αφήσει τα AAA παιχνίδια για κονσόλες και θα εστιάσει στους τίτλους-υπηρεσίες

Αλλαγή πλάνων
06 Μαρτίου 2024 17:43
Η Warner Bros. θα αφήσει τα AAA παιχνίδια για κονσόλες και θα εστιάσει στους τίτλους-υπηρεσίες

Παρόλο που το Hogwarts Legacy, ένα single-player RPG, ήταν το πιο εμπορικό παιχνίδι ολόκληρης της gaming βιομηχανίας μέσα στο 2023, η Warner Bros. έκανε γνωστό για άλλη μια φορά πως σκοπεύει να σταματήσει να εστιάζει στα AAA παιχνίδια για κονσόλες. Αντιθέτως, η εταιρία θα στρέψει την προσοχή της στις free-to-play κυκλοφορίες και στα Games-as-a-Service.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο επικεφαλής του global streaming and games τμήματος της Warner Bros. Discovery, JB Perrette, μίλησε για τα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε:

"Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι ότι η επιχείρησή μας ιστορικά βασίζεται πολύ στις AAA κυκλοφορίες για κονσόλες. Όπως ξέρετε, αυτή είναι μια σπουδαία επιχείρηση όταν έχεις μια επιτυχία όπως το Harry Potter. Κάνει τη χρονιά να φαίνεται καταπληκτική. Στη συνέχεια, όταν δεν έχεις μια κυκλοφορία ή δυστυχώς όταν έχουμε απογοητεύσεις - μόλις κυκλοφόρησε το Suicide Squad αυτό το τρίμηνο που δεν ήταν τόσο δημοφιλές- αυτό κάνει τα πράγματα πολύ ευμετάβλητα".

Στη συνέχεια, ο Perrette επιβεβαίωσε ξανά τις δηλώσεις του CEO της Warner από πέρυσι το Δεκέμβριο πως η εταιρία θα αρχίσει να βασίζεται περισσότερο στις free-to-play κυκλοφορίες και στα Games-as-a-service, λέγοντας:

"Πιστεύουμε ότι η ευκαιρία για εμάς, η οποία και πάλι είναι πολυετής, επειδή τα παιχνίδια είναι σίγουρα μια επιχείρηση με μακρύ κύκλο, είναι να πάρουμε αυτά τα τέσσερα franchises [Mortal Kombat, Game of Thrones, DC και Harry Potter] και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια πολύ πιο ολιστική προσέγγιση, ιδιαίτερα γύρω από την επέκταση στο χώρο των κινητών και των multiplatform free-to-play, που θα μπορούσε να μας δώσει ένα πολύ καλύτερο και σταθερό σύνολο εσόδων. Θα μας δείτε να λανσάρουμε αργότερα φέτος μερικά mobile free-to-play παιχνίδια, τα οποία ελπίζουμε ότι θα αρχίσουν να δημιουργούν αυτό το σύστημα.

Και, δευτερευόντως, έρχονται τα live services. Έτσι, αντί να λανσάρουμε απλώς ένα παιχνίδι για κονσόλες, εξετάζουμε πώς θα αναπτύξουμε ένα παιχνίδι γύρω από, για παράδειγμα, το Hogwarts Legacy ή τον Harry Potter, το οποίο θα είναι μια ζωντανή υπηρεσία όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται καθημερινά και να ζουν και να εργάζονται και να χτίζουν και να παίζουν σε αυτόν τον κόσμο σε συνεχή βάση.

Πιστεύουμε ότι έχουμε τα franchises, έχουμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες ανάπτυξης, και έχουμε ένα roadmap και ένα στρατηγικό επενδυτικό σχέδιο για να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτή την επιχείρηση, και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών".