Η Gearbox στέλνει ξανά την 3D Realms στα δικαστήρια για τα δικαιώματα του Duke Nukem

Το θρίλερ συνεχίζεται...
17 Ιουνίου 2020 08:19
Η Gearbox στέλνει ξανά την 3D Realms στα δικαστήρια για τα δικαιώματα του Duke Nukem

Το 2014 η Gearbox είχε κάνει αγωγή στην 3D Realms και στην Interceptor Entertainment για το Duke Nukem: Mass Destruction. Πρόκειται για ένα top-down action-RPG, το οποίο ανέπτυσσαν χωρίς την έγκριση της Gearbox, η οποία απέκτησε τα δικαιώματα το 2010. Η υπόθεση διευθετήθηκε ένα χρόνο αργότερα, αφού η Gearbox επιβεβαιώθηκε ως ο πλήρης κάτοχος του Duke Nukem, με το Mass Destruction να αλλάζει τίτλο σε Bombshell.

Τον περασμένο χρόνο ωστόσο, ο συνθέτης Bobby Prince άσκησε αγωγή εναντίον των Gearbox, Valve και του Randy Pitchford (προέδρου της Gearbox), για την μουσική του Duke Nukem 3D, η οποία όπως ισχυρίστηκε χρησιμοποιήθηκε από την Gearbox στο Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour χωρίς άδεια.

Τώρα η Gearbox με τη σειρά της κατέθεσε νέα αγωγή κατά της Apogee Software (που είναι το νόμιμο όνομα της 3D Realms) και των συνιδρυτών της  Scott Miller και George Broussard, ισχυριζόμενη ότι παραβίασαν τη σχετική σύμβαση που αφορά την πώληση του Duke Nukem IP πριν από μια δεκαετία. Με απλά λόγια δηλαδή η Gearbox ισχυρίζεται πως η 3D Realms δεν ανέφερε πουθενά ότι είναι κάτοχος των δικαιωμάτων της μουσικής του παιχνιδιού. Σύμφωνα με την αγωγή του συνθέτη, αυτός ισχυρίζεται πως licensed είναι μόνο ορισμένα κομμάτια και όχι όλα, πράγμα που σημαίνει πως η 3D Realms έπρεπε να το διευκρινίσει.

Η Gearbox επιδιώκει κάλυψη των ζημιών που υπέστη, καθώς και νομικές αμοιβές, τόκους και όποια «περαιτέρω ανακούφιση» κρίνει το δικαστήριο.