Οικονομικές δυσκολίες για την Embracer; Σκέφτεται να πουλήσει το στούντιο των Borderlands

Σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή
11 Σεπτεμβρίου 2023 16:00
Οικονομικές δυσκολίες για την Embracer; Σκέφτεται να πουλήσει το στούντιο των Borderlands

Σύμφωνα με πληροφορίες του εξαιρετικά αξιόπιστου δημοσιογραφικού μέσου Reuters, η Embracer εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την Gearbox, την ομάδα ανάπτυξης των Borderlands τίτλων που διατηρεί και publishing τμήμα.

Η σουηδική εταιρία που έγινε τα τελευταία χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στο gaming, με απανωτές εξαγορές, έχει στην κατοχή την Koch Media, την Deep Silver, την THQ Nordic, την Saber Interactive και αμέτρητες άλλες publishing εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης. Ωστόσο, πρόσφατα ένα τεράστιο deal της είχε καταρρεύσει, κάνοντας την μετοχή της να πέσει 40%, με την εταιρία να μειώνει τις προβλέψεις για το μέλλον δραματικά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, η Embracer ήταν έτοιμη να κλείσει μια συμφωνία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Savvy Games Group του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, αλλά μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Το Reuters επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές που επισήμαναν πως η Embracer εξετάζει ποιο θα είναι το μέλλον της Gearbox, με την πώλησή της να είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Δύο από τις πηγές επισημαίνουν πως η Embracer έχει λάβει ήδη προσφορές από τρίτους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το στούντιο. Οι αγοραστές είναι κατά βάση «διεθνή gaming groups». Μια εικασία που θα μπορούσε εύκολα να κάνει κάποιος είναι η Take-Two, αφού η 2K Games έχει κάνει publish τα περισσότερα παιχνίδια της Gearbox τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως η Gearbox είχε εξαγοραστεί με μια συμφωνία ύψους $363 εκατομμυρίων που περιλάμβανε και μερικούς στόχους απόδοσης για έως και $1.3 δισεκατομμύρια συνολικά. Πέρα από τα δικαιώματα του πασίγνωστου looter-shooter franchise, η Gearbox έχει στην κατοχή της και άλλες πνευματικές ιδιοκτησίες, όπως τα Brothers in Arms και Homeworld που έχουν περάσει στα χέρια της Embracer. Μέχρι πρόσφατα το βασικό της στούντιο απασχολούσε 550 εργαζομένους.