Η εταιρία των Borderlands έχει 9 AAA παιχνίδια στα σκαριά

Συνεχίζει να κλιμακώνεται η Gearbox
20 Μαΐου 2022 22:11
Η εταιρία των Borderlands έχει 9 AAA παιχνίδια στα σκαριά

Η Gearbox, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για τα Borderlands παιχνίδια, καθώς και για το πρόσφατο Tiny Tina's Wonderlands έχει υπό ανάπτυξη όχι ένα, όχι δύο, αλλά εννέα συνολικά projects AAA κλίμακας!

Αυτή η πληροφορία αποκαλύφθηκε μέσα από την μητρική εταιρία της Gearbox, την κολοσσιαία Embracer που την πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Φεβρουάριο του 2021. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η Embracer ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η Gearbox συνεχίζει να κλιμακώνεται ως οργανισμός για να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξής της και αυτή τη στιγμή έχει εννέα AAA παιχνίδια υπό ανάπτυξη.

Σε περίπτωση που εύλογα αναρωτιέστε αν τα επόμενα χρόνια θα γεμίσουμε με Borderlands τίτλους και spin-offs, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως πέρα από την Gearbox Software, δηλαδή τη βασική ομάδα ανάπτυξης με στούντιο στο Montreal και το Québec, υπάρχει και η Gearbox Publishing που εκδίδει παιχνίδια τρίτων δημιουργών, όπως για παράδειγμα το Godfall. Οι δύο αυτές οντότητες απαρτίζουν την The Gearbox Entertainment Company, η οποία με τη σειρά της ανήκει στην Embracer.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο θέμα των εννέα παιχνιδιών, ήδη γνωρίζουμε ποια είναι μερικά από αυτά. Συγκεκριμένα, η Gearbox Publishing έχει αναλάβει το Hyper Light Breaker, τη συνέχεια του λατρεμένου Hyper Light Drifter, το real-time strategy Homeworld 3, το Have a Nice Death, το Eyes in the Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom, καθώς και το Relic Hunters Legend.

Βέβαια, κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει αν όλα αυτά τα παιχνίδια θεωρούνται AAA κυκλοφορίες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Gearbox συνεχίζει να μεγαλώνει εξαιρετικά γρήγορα και να εξελίσσεται σε έναν ολοένα και πιο σημαντικό publisher, με τουλάχιστον άλλα τέσσερα projects για τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα.