Ο Cliff Bleszinski μιλάει για το κλείσιμο του στούντιό του

«Είχα πέσει σε βαριά κατάθλιψη»
28 Μαΐου 2020 12:27
Ο Cliff Bleszinski μιλάει για το κλείσιμο του στούντιό του

Ο γνωστός δημιουργός Cliff Bleszinski που μας χάρισε τα Gears of War και όχι μόνο, "άνοιξε την καρδιά του" στην εκπομπή Animal Talking show, από το δημοφιλές παιχνίδι Animal Crossing. Μίλησε, λοιπόν, για το κλείσιμο του στούντιό του, ονόματι Boss Key, για τον πως τον επηρέασε ψυχολογικά, αλλά και για το πώς βλέπει σήμερα την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Για ένα χρόνο είχα πέσει σε βαριά κατάθλιψη με αποτέλεσμα ο γιατρός μου να μου συστήσει φαρμακευτική αγωγή. Αυτό με αναστάτωσε αρκετά όμως το ξεπέρασα. Ήταν ότι πιο δύσκολο μου συνέβη ποτέ. Πιο δύσκολο ακόμα κι όταν έχασα τον πατέρα μου στα 15.

Ήμουν αλαζόνας, ατρόμητος και αυθάδης. Πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω και αυτή η σιγουριά μού στοίχησε. Προσπαθούσα να φτιάξω ένα AAA παιχνίδι με AA budget. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα του να βλέπω του παίκτες του LawBreakers να μειώνονται.

Στη συνέχεια όταν ο δημιουργός ερωτήθηκε αν στο μέλλον πρόκειται να επιστρέψει στη δημιουργία παιχνιδιών, είπε πως αν συνέβαινε ποτέ αυτό, θα έφτιαχνε ένα παιχνίδι με σκύλο, το οποίο ονειρεύεται καιρό.

Αν ποτέ έφτιαχνα ένα νέο παιχνίδι θα ήταν κάτι μικρό. Θα ήταν ένα παιχνίδι που θα αφορούσε ένα παιδί και τον χαμένο του σκύλο, ο οποίος θα προσπαθούσε να επιστρέψει από το Grand Canyon στο σπίτι του στο New Jersey.

Έπειτα μιλώντας για το πώς βλέπει σήμερα τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε:

Η βιομηχανία ήταν ομολογουμένως καλή μαζί μου. Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω τη ζημιά που κάνει στους developers. Είδα οικογένειες να διαλύονται και άτομα να κάνουν κατάχρηση ουσιών με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε θεραπεία.

Για την ιστορία ο Bleszinski έφυγε από την Epic μετά από 20 ολόκληρα χρόνια λίγο πριν την κυκλοφορία του Fortnite, για να χτίσει μαζί με το πρώην σημαντικό στέλεχος των Killzone, Arjan Brussee, την Boss Key. Η ομάδα κυκλοφόρησε το 2017 το LawBreakers και το Radical Heights ως early access στο PC. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν πέτυχε ώστε να κρατήσει το στούντιο ανοιχτό. Έκτοτε, ο δημιουργός έχει επενδύσει σε ένα άλλο του πάθος, το θέατρο.

Στον παρακάτω player μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημιουργού.