Modder έκανε το όνειρο πραγματικότητα και κατάφερε να τρέξει το Bloodborne στα 60 FPS

Η κοινότητα δείχνει για άλλη μια φορά την αγάπη της για τον τίτλο
11 Μαΐου 2020 10:09
Modder έκανε το όνειρο πραγματικότητα και κατάφερε να τρέξει το Bloodborne στα 60 FPS

Το Bloodborne είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα λίγα παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς που η gaming κοινότητα έχει αγκαλιάσει τόσο. Ακόμη και σήμερα οι λάτρεις του του παραμένουν εξαιρετικά δραστήριοι, απολαμβάνοντας το πόνημα της FromSoftware, διοργανώνοντας events και ανακαλύπτοντας μυστικά. Ένα από τα όνειρα της κοινότητας ωστόσο, για το οποίο η Sony σίγουρα έλαβε πολλά αιτήματα όταν κυκλοφόρησε το αναβαθμισμένο PS4 Pro, είναι να δει το παιχνίδι να τρέχει στα 60 FPS.

Το όνειρο αυτό έγινε τελικά πραγματικότητα χάρη στην δουλειά του Lance McDonald. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο πρωτοσέλιδο για διάφορα επιτεύγματά του. Μεταξύ άλλων είχε ανακαλύψει κρυμμένα μυστικά του God of War κάνοντας hack την κάμερά του, είχε βρει κρυμμένο περιεχόμενο του P.T. και ομοίως πολλά μυστικά του Bloodborne.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση το τίμημα για τα 60 FPS ήταν η ανάλυση. Καθώς το Boost Mode δεν προσφέρει πρόσβαση σε όλη την επεξεργαστική ισχύ του PS4 Pro, ο Lance έπρεπε να περιορίσει την ανάλυση σε 720p για να διατηρηθεί σταθερό το framerate. Μάλιστα, όλος ο κώδικας του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από τα 30 FPS και έτσι όταν ο Lance ξεκλείδωσε το framerate, αρχικά όλα έτρεχαν σε διπλάσια ταχύτητα. Η λύση βρέθηκε στο PS4 Pro patch του Dark Souls 3, το οποίο ο modder μελέτησε για να εντοπίσει τι άλλαξε η FromSoftware. Φυσικά, όλα αυτά ήταν εξαιρετικά δύσκολα, αφού ο Lance δεν είχε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των παιχνιδιών.

Εν τέλει, το Bloodborne φάνηκε αρκετά απαιτητικό και ούτε σε 900p ανάλυση η μηχανή γραφικών δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα 60 FPS. Ενδεχομένως η δυσκολία αυτή να είναι ένας από τους λόγους που η Sony δεν επιδίωξε ποτέ το patch. Βέβαια, η άφιξη του PS5 έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες πολλών πως θα δούμε κάποια στιγμή το αριστούργημα του Hidetaka Miyazaki με υψηλό ρυθμό ανανέωσης και ανάλυση.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό βίντεο του Digital Foundry, στο οποίο και μπορείτε να βρείτε αναλυτικές λεπτομέρειες για το εν λόγω hack.