Bloodborne: Βρέθηκε νέα απόδειξη πως υπάρχει PC έκδοση

Αλλά μην ελπίζετε ακόμη…
23 Μαΐου 2023 17:37
Bloodborne: Βρέθηκε νέα απόδειξη πως υπάρχει PC έκδοση

Μόλις λίγες ώρες πριν το τεράστιο PlayStation Showcase event της Sony, σε μια περίοδο που οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ο γνωστός dataminer Lance McDonald ήρθε να «πατήσει την πληγή» των fans, φέρνοντας στη δημοσιότητα νέες αποδείξεις πως υπάρχει PC έκδοση του Bloodborne.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψε πως ένας developer της FromSoftware ανάρτησε στο wiki του παιχνιδιού μια φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε χρησιμοποιώντας μια Windows έκδοση του Bloodborne. Αυτό προκύπτει από το όνομα του αρχείου, το οποίο ήταν “SPRJ-win64”, ακολουθώντας δηλαδή το πρότυπο ονομασίας που δίνει η μηχανή γραφικών του τίτλου όταν χρησιμοποιείται το debug menu για τη λήψη φωτογραφιών.

Όπως σημειώνει ο McDonald, αυτή η φωτογραφία επιβεβαιώνει ότι το τελικό παιχνίδι και το Old Hunters DLC τρέχουν στο PC, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι βέβαιο αν η έκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει ποτέ για το ευρύ κοινό. Η φωτογραφία υπήρχε εδώ και χρόνια στο wiki, αλλά μόλις τώρα παρατήρησε κάποιος το όνομά της, οπότε τίποτα δεν μας λέει ότι η FromSoftware ή το PlayStation δουλεύουν ενεργά σε κάποιο port για τα PS5 και PC, όπως φημολογείται έντονα εδώ και χρόνια.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

Το Bloodborne: The Old Hunters εντοπίστηκε να τρέχει στο PC.

Έχω αναφέρει ότι έχω ξαναδεί το Bloodborne να τρέχει σε Windows 7 σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον, αλλά αυτό ήταν ένα πολύ πρώιμο build από τον Μάιο του 2014 περίπου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το πλήρες παιχνίδι και το DLC στο PC. Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρο αν θα το πάρουμε ποτέ στα χέρια μας...

Αυτό η εικόνα είναι από χρόνια πριν και μόλις σήμερα την παρατήρησα. Νομίζω ότι πολλοί θεωρούσαν ότι έλεγα ψέματα όταν είπα ότι το Bloodborne τρέχει ήδη στο PC και ότι η ομάδα ανάπτυξης το χρησιμοποιεί τακτικά. Αλλά αν θέλατε πραγματικές αποδείξεις, ορίστε.

Για την ιστορία, το Bloodborne κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2015, με την FromSoftware να συνεργάζεται με την Sony Computer Entertainment που ανέλαβε το publishing, αποκλειστικά για το PlayStation 4. Το παιχνίδι ακολουθεί έναν Hunter, ο οποίος εξερευνά τη γοτθική, βικτοριανής εποχής πόλη Yharnam, όπου μια μυστηριώδης ασθένεια που μεταδίδεται με το αίμα έχει μετατρέψει τους περισσότερους κατοίκους σε τρομακτικά τέρατα. Το παιχνίδι είναι γνωστό για το υψηλό επίπεδο δυσκολίας του, τον διασυνδεδεμένο κόσμο του, τα Lovecraftian θέματά του και τους πρωτοπόρους gameplay μηχανισμούς του.

Το Bloodborne απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τους παίκτες και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών από πολλούς. Κέρδισε επίσης πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του GOTY από διάφορα μέσα. Μέχρι το τέλος του 2015, είχε πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Λίγους μήνες μετά υποδέχθηκε και ένα expansion, με την ονομασία The Old Hunters, το οποίο πρόσθεσε νέες περιοχές, εχθρούς και όπλα στο παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει και διάφορες προσαρμογές σε άλλε μέσα, όπως ένα παιχνίδι καρτών, ένα επιτραπέζιο και μια σειρά κόμικς.

Tags: