Υπόθεση Bloodborne PS5 remake: Ο Miyazaki απαντά επιτέλους στα “θέλω“ των fans

O δημιουργός των Souls σπάει τη σιωπή του στο φλέγον ζήτημα της κοινότητας
22 Φεβρουαρίου 2024 14:21
Υπόθεση Bloodborne PS5 remake: Ο Miyazaki απαντά επιτέλους στα “θέλω“ των fans

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της κοινότητας των Souls παιχνιδιών και της FromSoftware γενικότερα είναι ο ερχομός ενός remake του Bloodborne στο PlayStation 5, ειδικά μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Demon's Souls Remake τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του PS5. 

Οι fans ζητούν το remake του Bloodborne απεγνωσμένα από τότε που είχε ανακοινωθεί το remake του Demon's Souls αλλά επίσημα η FromSoftware είχε διατηρήσει σιγή ιχθύος, όχι πως είναι και λαλίστατη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ο δημιουργός των "Soulsborne" και προσφάτως του "Elden Ring", Hidetaka Miyazaki "έσπασε' τη σιωπή του και σχολίασε επίσημα τα έντονα "θέλω" των fans. 

To Eurogamer ρώτησε ευθέως τον Miyazaki για το ενδεχόμενο του Bloodborne Remake και αυτός απάντησε αναγνωρίζοντας το πόσο ποθητό είναι από τους fans, λέγοντας ότι τον κάνει πολύ χαρούμενο. 

Είναι ένα παιχνίδι που έχουμε πολύ μέσα στην καρδιά μας, όπως και οι fans. Για να το θέσω πολύ απλά, με χαροποιεί ιδιαίτερα που βλέπω ότι είναι ένα παιχνίδι με πολύ συγκεκριμένες αναμνήσεις, τόσο για μένα όσο και για όσους εργάστηκαν σε αυτό. Όταν βλέπουμε αυτές τις παθιασμένες φωνές στην κοινότητα, φυσικά μας συναρπάσει και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε όλες αυτές τις αναμνήσεις. 

Ωστόσο αναφέρθηκε περαιτέρω στο ζήτημα αυτό όταν το μέσο τον ρώτησε εάν το remake του Bloodborne θα επωφελούνταν από την ιπποδύναμη του επόμενου PlayStation λέγοντας: "Θεωρώ ότι το να έχεις νέο hardware είναι σίγουρα ένα κομμάτι της αξίας ενός remake. Το να κάνεις πράγματα που δεν μπορούσες να καταφέρεις σε προηγούμενες γενιές, όπως τρόποι να κάνεις render συγκεκριμένες εκφράσεις που δεν θα μπορούσες προηγουμένως. Το νέο hardware τα καθιστά κάποιες φορές δυνατά.

Με τα λεγόμενά του ο Miyazaki είναι σαν να κλείνει το μάτι σε ένα στο ενδεχόμενο ενός Bloodborne remake για το PS6 (ή το φημολογούμενο PS5 Pro) και όχι τόσο για το PS5. Βέβαια, αυτά όλα είναι εικασίες και συμπεράσματα που βγαίνουν από τα όσα δήλωσε και τίποτα παραπάνω, μιας και δεν έχουν γίνει σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. 

Πως θα σας φαινόταν εσάς το σενάριο να κυκλοφορήσει remake του Bloodborne στο επόμενο PlayStation; Πείτε μας στα σχόλια.