Νομικοί μπελάδες για το fan-made Bloodborne Kart παιχνίδι – Επενέβη η Sony

Υπάρχουν όμως και καλά νέα
27 Ιανουαρίου 2024 11:42
Νομικοί μπελάδες για το fan-made Bloodborne Kart παιχνίδι – Επενέβη η Sony

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ένα demake του λατρεμένου παιχνιδιού Bloodbrone είχε καταφέρει να γίνει viral πριν από μερικούς μήνες. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, demake είναι ένα project που υποβαθμίζει αντί να αναβαθμίζει τα γραφικά, με την δημιουργία της Lilith Walther στην προκειμένη περίπτωση να δείχνει πως θα ήταν το Bloodborne αν κυκλοφορούσε για το πρώτο PlayStation.

Έπειτα από την επιτυχία αυτού του project, η Lilith Walther μαζί με μια ομάδα από developers αποφάσισαν να κάνουν κανονικό παιχνίδι το Bloodborne Kart, ένα αντίστοιχο demake που είχε ξεκινήσει ως αστείο για την Πρωταπριλιά. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σε μόλις μερικές από τώρα, στις 31 Ιανουαρίου και θα ήταν μια ολοκληρωμένη racing εμπειρία, με 12 χαρακτήρες, 16 χάρτες, singleplayer campaign mode, split-screen multiplayer, versus battle mode, μέχρι και boss fights!

Τελικά, οι developers θα χρειαστεί να τραβήξουν απότομα...χειρόφρενο. Το νομικό τμήμα της Sony αποφάσισε να επέμβει για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρίας, ενημερώνοντας την Lilith πως θα χρειαστεί να αφαιρέσει όλο το branding από τον τίτλο προς αποφυγή σοβαρότερων προβλημάτων. Τα καλά νέα βέβαια είναι πως η Sony δεν έχει πρόβλημα με το να συνεχιστεί το παιχνίδι και να κυκλοφορήσει κανονικά, αρκεί να μην φέρει το branding του Bloodborne.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, η developer έγραψε:

Εμμμ. Συνέβη. Η Sony επικοινώνησε μαζί μου.

Με λίγα λόγια, πρέπει να αφαιρέσουμε το branding από αυτό που ήταν προηγουμένως γνωστό ως Bloodborne Kart, πράγμα που θα κάνουμε. Αλλά αυτό απαιτεί μια μικρή καθυστέρηση.

Μην ανησυχείτε, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει! Απλά θα φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό.

Για περισσότερα σχετικά με το μέλλον του project μπορείτε να βρείτε και το σχετικό βίντεο της Lilith παρακάτω.

Tags: