Ο κορωνοϊός «πληγώνει» και το The International 2020 του Dota 2

Το μεγαλύτερο event του MOBA παιχνιδιού καθυστερεί
02 Μαΐου 2020 16:04
Ο κορωνοϊός «πληγώνει» και το The International 2020 του Dota 2

Αυτοί που ασχολούνται έστω και λίγο με το competitive gaming, συνήθως λατρεύουν να παρακολουθούν τα τουρνουά του εκάστοτε παιχνιδιού, όχι μόνο για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους, αλλά πολλές φορές και για να πάρουν νέες ιδέες. Ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του MOBA genre αφορά το Dota 2 και είναι το γνωστό The International. Πρόκειται για ένα 'τουρνουά-γίγαντα', στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες του παιχνιδιού για τεράστια χρηματικά έπαθλα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε και ετά την ακύρωση του Fortnite World Cup 2020, η Valve ήρθε και αυτή με τη σειρά της και με επίσημη δήλωσή της ανακοίνωσε πως το The International 2020 πιθανότατα δεν θα ανοίξει ούτε αυτό τις πόρτες του το 2020 ούτε στο κοινό, αλλά ούτε και στις συμμετέχουσες ομάδες.

Σίγουρα η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ακόμη τρομερά επικίνδυνη και δυστυχώς, οι αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι διοργανωτές είναι σκληρές. Η εταιρία, ωστόσο, δε μιλά για ακύρωση, αλλά για καθυστέρηση, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμη πιθανότητες για «ανάσταση» του τουρνουά αργότερα μέσα στο χρόνο. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και ίσως το event καταφέρει να λάβει χώρα το επόμενο έτος.

Μετά από αρκετή σκέψη και αξιολόγηση της επικίνδυνης κατάστασης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να καθυστερήσουμε το The International. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, αλλά το πιθανότερο είναι πως το event θα χρειαστεί να μεταφερθεί για το 2021.

Καλώς ή κακώς  η Valve δε διαγράφει πλήρως την πιθανότητα το τουρνουά να καταφέρει να δει τα πρόσωπα των gamers το 2020, αλλά καλό θα ήταν να κρατήσετε «μικρό καλάθι».