ΒΙΝΤΕΟ: Η Valve έκανε live ban τοξικό DOTA 2 streamer για…Χριστουγεννιάτικο δώρο

Ο Αι Βασίλης ήρθε νωρίς και δεν έφερε αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι...
16 Δεκεμβρίου 2023 22:51
ΒΙΝΤΕΟ: Η Valve έκανε live ban τοξικό DOTA 2 streamer για…Χριστουγεννιάτικο δώρο

Όπως φαίνεται, η Vale πήρε στα σοβαρά το ρόλο του Αι Βασίλη αυτά τα Χριστούγεννα, ετοιμάζοντας δώρα για όλους τους παίκτες του DOTA 2 που ήταν «καλά παιδιά» φέτος και τιμωρίες για τους «άτακτους».

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε μια τολμηρή κίνηση για την αντιμετώπιση της τοξικότητας στο παιχνίδι, η Valve τιμώρησε με έναν άκρως εφευρετικό τρόπο τους cheaters φέτος. Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, η εταιρία ετοίμασε ένα in-game event, προσφέροντας ένα τυχαίο δώρο σε όλους τους παίκτες. Καθώς, λοιπόν, εκατομμύρια μέλη της κοινότητας ξεκίνησαν να ξεπακετάρουν τα ψηφιακά τους δώρα από την Valve, οι άτακτοι συνειδητοποιήσαν πως το δώρο τους ήταν το “ban”!

Κάπως έτσι, viral έγινε στο διαδίκτυο η στιγμή που ο πρώην επαγγελματίας παίκτης και streamer ονόματι ‘Mason’ άνοιξε το δικό του δώρο, λαμβάνοντας ένα ψηφιακό κάρβουνο με το απόλυτα ταιριαστό όνομα ‘Highly Toxic Lump of Coal’. Ο εν λόγω streamer είχε παραβιάσει με διάφορους τρόπους τους Όρους Χρήσης του Steam, όπως για παράδειγμα κάνοντας smurfing. Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το φαινόμενο που έμπειροι παίκτες δημιουργούν νέους λογαριασμούς για να κυριαρχούν επί των λιγότερο ικανών αντιπάλων που αντικρίζουν αρχικά στο matchmaking.

Μπορείτε να δείτε τη στιγμή μέσα από τον player που περιλαμβάνεται στο παρακάτω tweet.

Για την ιστορία, μέσα από το επίσημο blog της, η Valve επισήμανε πως προέβη σε bans δεκάδων χιλιάδων τέτοιων λογαριασμών, αποδεικνύοντας τη σοβαρή στάση της απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές.

Μάλιστα, οι προσπάθειες της Valve να διατηρήσει το DOTA 2 δίκαιο ήταν αξιοσημείωτες καθ' όλη τη διάρκεια του 2023. Τον Σεπτέμβριο για παράδειγμα, η εταιρία εξάλειψε 90.000 smurf λογαριασμούς και τους αντίστοιχους κύριους λογαριασμούς τους. Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, μια άλλη έξυπνη πρακτική οδήγησε 40.000 cheaters να εκθέσουν ακούσια τους εαυτούς τους.

Tags: