Η επικεφαλής της Sony Santa Monica αναλαμβάνει νεοσύστατο στούντιο της Google

Μεταγραφή για την Shannon Studstill
05 Μαρτίου 2020 18:30
Η επικεφαλής της Sony Santa Monica αναλαμβάνει νεοσύστατο στούντιο της Google

Μπορεί οι φήμες και τα παράπονα σχετικά με την αδυναμία της Google να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του Stadia με παιχνίδια τρίτων να ξεπηδούν σαν μανιτάρια, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την εταιρία να κοιτά μπροστά, στοχεύοντας στα δικά της ιδιόκτητα στούντιο και να στη δημιουργία καινούργιων ομάδων.

Όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη των Stadia Games and Entertainment, Jade Raymond, η Google άνοιξε ένα νέο first-party στούντιο στην Καλιφόρνια που φέρει το όνομα Playa Vista. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι πως τα ηνία του θα αναλάβει ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ομάδας της Santa Monica που είχε ισχυρή θέση στα πρόσφατο God of War. Ο λόγος φυσικά γίνεται για την Shannon Studstill. Η Raymond αναφερόμενη στο γεγονός δήλωσε:

Υπήρξα fan της Shannon για αρκετά χρόνια και θαύμαζα πάντα την βραβευμένη της δουλειά στο Sony Santa Monica Studio και σε franchises που καθόρισαν αυτή τη βιομηχανία όπως το God of War που έχει εκατομμύρια fans στον κόσμο. Η ίδια έχει εκπληκτικό background στην ανάπτυξη και στη δημιουργική ηγεσία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως πρόκειται για μια οραματίστρια που θα οδηγήσει και θα εμπνεύσει την ομάδα του Playa Vista. Είμαστε ενθουσιασμένοι που την υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Stadia.

Και η ίδια, όμως, η Studstill μοιράστικε τον ενθουσιασμό της στο Twitter σχετικά με τα νέα της καθήκοντα.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τι ακριβώς παιχνίδια θα δημιουργήσει στο νέο στούντιο. Προφανώς θα μάθουμε εν καιρώ.