Τίτλοι τέλους για το Google Stadia

Η Google κλείνει οριστικά την streaming υπηρεσία της
29 Σεπτεμβρίου 2022 19:38
Τίτλοι τέλους για το Google Stadia

Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από τότε που δήλωσε επίσημα η Google ότι το Stadia δε θα κλείσει και όπως όλα δείχνουν, η εταιρία άλλαξε γνώμη. Και αυτό γιατί μέσα από μία επίσημη δήλωσή της ανακοίνωσε στο κοινό, ότι η streaming υπηρεσία της, θα κλείσει οριστικά στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Ναι, καλά διαβάσατε. Το Google Stadia θα κλείσει οριστικά και ο γιγαντιαίος κολοσσός αποκάλυψε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι παίκτες τόσο για το hardware, όσο και για όλες τις αγορές που έγιναν από το κατάστημα του Stadia (παιχνίδια, DLCs κλπ) και του Google Store. Να σημειωθεί εδώ ότι οι επιστροφές χρημάτων θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο.

Ο αντιπρόεδρος του Stadia και GM Phil Harrison σε μια ανάρτηση στο blog της Google δήλωσε:

Ενώ η προσέγγιση του Stadia βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δεν έχει κερδίσει την έλξη των παικτών, οπότε λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσουμε τη λήξη της streaming υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι της ομάδας του Stadia θα διανεμηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρίας.

Ο Phill Harrison πρόσθεσε ότι η Google έχει βλέψεις να εφαρμόσει την τεχνολογία του Stadia σε άλλα μέρη, όπως το YouTube και το Google Play, καθώς και στο AR. Επιπροσθέτως η εταιρία σχεδιάζει να τη διαθέσει στους συνεργάτες του κλάδου, μιας και το streaming είναι το μέλλον του gaming.

Για την ιστορία, στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε μάθει πως τόσο το The Quarry, η νέα κινηματογραφική horror περιπέτεια της Supermassive Games που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την 2K Games, όσο και το High on Life, το νέο παιχνίδι από τον Justin Roiland, συνδημιουργό του Rick and Morty, αρχικά ήταν projects του Stadia.

Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2021 ο tech κολοσσός πήρε την απόφαση να κλείσει τα εσωτερικά του στούντιο, ακυρώνοντας όλα αυτά τα projects, με πολλά υψηλόβαθμα στελέχη, όπως η Jade Raymond για παράδειγμα, να αποχωρούν.