Η Google κλείνει τα gaming στούντιο του Stadia – Αποχωρεί η Jade Raymond

Το πρώτο καρφί στο φέρετρο;
02 Φεβρουαρίου 2021 12:37
Η Google κλείνει τα gaming στούντιο του Stadia – Αποχωρεί η Jade Raymond

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την κυκλοφορία του Google Stadia και όπως φαίνεται η πλατφόρμα δεν κατάφερε να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της εταιρίας. Συγκεκριμένα, μέσα από μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, ο general manager του Stadia, Phil Harrison, ανακοίνωσε πως η εταιρία σκοπεύει να κλείσει τα στούντιο Stadia Games and Entertainment. Μέχρι στιγμής το τμήμα είχε δύο εσωτερικές ομάδες, μια στο Montreal και μια στο Los Angeles, για τη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου. Τις προσπάθειες ηγούνταν η Jade Raymond, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά Assassin's Creed, η οποία αποχώρησε από τη Google.

Πλέον, η εταιρία θα εστιάσει στην παραχώρηση της τεχνολογίας σε τρίτους συνεργάτες και φυσικά στην περεταίρω ανάπτυξή της.

Ακολουθεί ένα σχετικό απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση.

Η δημιουργία παιχνιδιών που διαπρέπουν στην κατηγορία τους ξεκινώντας από το μηδέν, απαιτεί πολλά χρόνια και σημαντικές επενδύσεις, ενώ το κόστος αυξάνεται εκθετικά. Εστιάζοντας στο να χτίσουμε περεταίρω πάνω στην αποδεδειγμένη τεχνολογία του Stadia, καθώς και στην εμβάθυνση των επιχειρηματικών μας συνεργασιών, αποφασίσαμε ότι δε θα επενδύσουμε άλλο στη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου από τις εσωτερικές ομάδες SG&E, πέρα από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμα προγραμματισμένα παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της εστίασης των πόρων μας στη χρήση της πλατφόρμας για τους συνεργάτες μας στη βιομηχανία, η Jade Raymond αποφάσισε να εγκαταλείψει την Google για να επιδιώξει άλλες ευκαιρίες. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συμβολή της Jade στο Stadia και της ευχόμαστε καλή τύχη στις μελλοντικές της προσπάθειες. Τους επόμενους μήνες, το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων των SG&E θα προχωρήσει σε νέους ρόλους. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις ταλαντούχες ομάδες για να βρούμε νέους ρόλους και να τις υποστηρίξουμε.

Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.