Ουπς! Η Google έκλεισε τα στούντιό της και δεν μπορεί να φτιάξει unplayable τίτλο του Stadia

¯|_(ツ)_|¯
24 Φεβρουαρίου 2021 14:12
Ουπς! Η Google έκλεισε τα στούντιό της και δεν μπορεί να φτιάξει unplayable τίτλο του Stadia

Όπως σας ενημερώσαμε πριν μερικές εβδομάδες, η Google αποφάσισε να διαλύσει τις εσωτερικές ομάδες ανάπτυξης του Stadia. Η μπάλα πήρε φυσικά και τους δημιουργούς Journey to the Savage Planet στην Typhoon Studios.

Το στούντιο που ιδρύθηκε το 2017 εξαγοράστηκε το 2019 από τη Google και έφερε το παιχνίδι του στην cloud πλατφόρμα την 1η Φεβρουαρίου του 2021. Δυστυχώς, οι παίκτες στο Stadia δεν μπορούν να το απολαύσουν, αφού ταλαιπωρείται από ένα σοβαρό bug που το καθιστά unplayble. Συγκεκριμένα, η εκτέλεση του κώδικα παγώνει στο κεντρικό μενού και έτσι είναι αδύνατο κάποιος να παίξει το παιχνίδι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Eurogamer, o χρήστης του Reddit lordubuntu ενημέρωσε τη Google για το πρόβλημα στις αρχές του Φεβρουαρίου. Το θέμα είναι ωστόσο πως δεν υπάρχει κανένας στα Stadia Games and Entertainment για να το διορθώσει, αφού η εταιρία έκλεισε το κομμάτι ανάπτυξης της πλατφόρμας προσφάτως.

Η Google απάντησε στον χρήστη πως πρέπει να μεταφέρει το θέμα στην publishing εταιρία του παιχνιδιού 505 Games. Προς έκπληξή του, ο lordubuntu ενημερώθηκε από την 505 Games πως ήταν λανθασμένα δακτυλοδεικτούμενη, αφού publisher και developer της Stadia έκδοσης ήταν η ίδια η Google. H 505 Games δεν είχε καμία ανάμειξη με τη Stadia έκδοση και ούτε έχει πρόσβαση στον κώδικά της. Επομένως, μόνο η Google μπορεί να διορθώσει -θεωρητικά- το πρόβλημα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο social media manager του Stadia αναγνώρισε στο Reddit πως η κατάσταση είναι εκνευριστική, ζητώντας συγνώμη. Η εταιρία τόνισε ότι δουλεύει με συνεργάτες της για να εντοπίσει το πρόβλημα.