Η Jade Raymond του Assassin’s Creed επιστρέφει με νέο IP για το PlayStation

Και ιδρύει το Haven Entertainment Studios
16 Μαρτίου 2021 20:21
Η Jade Raymond του Assassin’s Creed επιστρέφει με νέο IP για το PlayStation

Η Jade Raymond, συν-δημιουργός του franchise Assassin’s Creed και γνωστή για τη δουλειά της σε παιχνίδια όπως τα Watch Dogs και Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist ως παραγωγός, ανακοίνωσε το νέο της βήμα σε συνεργασία με το PlayStation. Συγκεκριμένα, η Raymond ίδρυσε το Haven Entertainment Studios, μια ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης που απαρτίζεται από συνεργάτες που έχουν πλαισιώσει τη Raymond στην καριέρα της στο gaming τα τελευταία 25 χρόνια.

Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας είναι ένα ολοκαίνουργιο IP που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη και το αξιοσημείωτο είναι πως θα έχει τη στήριξη του PlayStation.

Με αφορμή την ίδρυση της νέας της ομάδας, η Jade δήλωσε:

Ήρθε η ώρα να εστιάσουμε εκ νέου στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, σε ένα μέρος όπου μπορούμε να εξασκήσουμε την τέχνη μας χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κόσμους στους οποίους οι παίκτες μπορούν να αποδράσουν, να διασκεδάσουν, να εκφραστούν και να αλληλοεπιδράσουν με την κοινότητα. Θέλουμε να αφιερώσουμε το πάθος μας σε ένα project. Θέλουμε να κάνουμε κάτι θαυμαστό για να βιώσουν οι παίκτες.

Πιστεύουμε στη δύναμη που έχουν τα παιχνίδια να φέρνουν χαρά στις ζωές των ανθρώπων. Και η Sony πιστεύει το ίδιο. Η δέσμευσή τους στην αριστεία είναι ασύγκριτη. Γι' αυτό δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη για την υποστήριξή τους.

Για την ιστορία, η κατά γενική ομολογία λαμπρή καριέρα της Jade Raymond στο gaming είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια, αφού το 2018 αποχώρησε από την EA Motive που είχε ιδρύσει, με την Electronic Arts να ακυρώνει πρόσφατα το open-world παιχνίδι του στούντιό της. Στη συνέχεια, η Raymond ανέλαβε το Stadia Games and Entertainment τμήμα της Google, το οποίο έκλεισε ολοκληρωτικά και άδοξα φέτος το Φεβρουάριο ο τεχνολογικός κολοσσός, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κάποιο project.

Μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε περισσότερα για το παιχνίδι, καθώς και για τη φύση της συνεργασίας με το PlayStation. Ενδεχομένως να έχουμε μια σχέση όμοια με αυτή που είδαμε τα τελευταία χρόνια με την Kojima Productions, για την κυκλοφορία του Death Stranding στο PS4 και στο PC, ως ανεξάρτητο στούντιο που έχει τη στήριξη του PlayStation.