"Το Google Stadia δεν πληρώνει αρκετά" - Δυσαρεστημένοι publishers και developers σπάνε τη σιωπή τους

«Τα κίνητρα είναι ανύπαρκτα»
03 Μαρτίου 2020 16:11
"Το Google Stadia δεν πληρώνει αρκετά" - Δυσαρεστημένοι publishers και developers σπάνε τη σιωπή τους

Όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει εδώ και καιρό, το Google Stadia δεν προκάλεσε τον «σεισμό» που περίμενε η εταιρία στη βιομηχανία. Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η έλλειψη παιχνιδιών. Όπως φαίνεται ο λόγος για τη φτωχή βιβλιοθήκη software είναι πως η Google δεν είναι διατεθειμένη να δαπανήσει πολλά χρήματα για να φέρει περισσότερα παιχνίδια στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, αρκετοί developers εξηγούν πως μια από τις μεγαλύτερες αιτίες που τα indies μένουν μακριά από το Stadia είναι η έλλειψη οικονομικών κινήτρων. Μάλιστα, ένα στέλεχος σε εκδοτική εταιρία τόνισε πως το ποσό που τους προσέφερε η Google ήταν τόσο χαμηλό, που δεν τέθηκε καν θέμα συζήτησης.   

Ένας άλλος indie developer αναφέρει πως άλλοι κάτοχοι πλατφορμών, όπως η Microsoft και η Epic, προσφέρουν πρόωρα κίνητρα για να δημιουργήσουν ή για να κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια στις πλατφόρμες τους. Με την Google δηλώνει πως τα κίνητρα αυτά είναι απλά ανύπαρκτα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 28 παιχνίδια διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη της Google. Παρόλο που η εταιρία υπόσχεται ότι θα προσθέσει πάνω από 100 νέα παιχνίδια μέσα στο χρόνο, το ρεπορτάζ του Business Insider αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα πως οι developers είναι νευρικοί και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν. Αρκετοί μάλιστα δηλώνουν διστακτικοί για το μέλλον της πλατφόρμας και για το πώς θα καταφέρει να ορθοποδήσει με τα συγκεκριμένα κριτήρια.