Το «αφεντικό» της Respawn αναλαμβάνει την Dice LA για τις ανάγκες ενός νέου τίτλου

Τι ετοιμάζει η EA;
04 Ιανουαρίου 2020 14:06
Το «αφεντικό» της Respawn αναλαμβάνει την Dice LA για τις ανάγκες ενός νέου τίτλου

Σύμφωνα με αναφορά στο Los Angeles Times ο συνιδρυτής και CEO της Respawn Entertainment, Vince Zampella, μεταφέρεται αναλαμβάνοντας τα ηνία του DICE LA, γνωστό για τον βοηθητικό ρόλο που είχε στην ανάπτυξη παιχνιδιών όπως τα Battlefield και Star Wars Battlefront. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το στούντιο ενδέχεται να μετονομαστεί επαναπροσδιορίζοντας έτσι τη θέση και την ταυτότητά του. Στόχος είναι να αναδειχθεί από βοηθητικό στούντιο σε κύριο, όπου θα αναπτύξει στο μέλλον ένα ολοκαίνουργιο δικό του παιχνίδι.

Προφανώς η επωνυμία θα αλλάξει. Θέλουμε να αλλάξουμε το πρόσωπο του στούντιο. Θέλουμε οι άνθρωποι που θα έρθουν να δουλέψουν σε εμάς να το έχουν στο μυαλό τους ως έναν προορισμό που θα δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο. Νομίζω η μετονομασία είναι απαραίτητη, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούμε από τον βοηθητικό ρόλο και θα πορευθούμε σε μια νέα εποχή που θα έχουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε έτοιμοι για συναρπαστικά πράγματα στο μέλλον.

Το ίδιο φαίνεται να υποστηρίζει και η υπεύθυνη των EA Studios, Laura Miele, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά της πιστεύει αρκετά στον Zampella.

Πιστεύω ειλικρινά ότι ο Zampella θα καθοδηγήσει την ομάδα δημιουργικά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ταλέντου της. Είμαι σίγουρη πως θα χτίσουμε ένα δυνατό stand-alone στούντιο που θα προσφέρει αρκετά στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Zampella επιπλέον τόνισε πως η κατεύθυνση του DICE LA (ή όπως θα λέγεται στο μέλλον), θα είναι εντελώς ξεχωριστή από αυτή του DICE Stockholm και της Respawn, ενώ δήλωσε παράλληλα πως ο ίδιος θα παραμείνει στην τελευταία (respawn) επικεφαλής.