God of War: Ο Kratos παραλίγο να μην συμπεριληφθεί στο βραβευμένο τίτλο

Νέα “εξομολόγηση” από τον Cory Barlog
27 Ιουνίου 2019 15:09
God of War: Ο Kratos παραλίγο να μην συμπεριληφθεί στο βραβευμένο τίτλο

Το God of War του PS4 κυκλοφόρησε το 2018, αποσπώντας αμέτρητα βραβεία, καταφέρνοντας τρομερές πωλήσεις και κερδίζοντας φυσικά και την αγάπη του gaming κοινού. Η εξέλιξη του Kratos ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα του παιχνιδιού, αλλά παραλίγο το παιχνίδι να είχε άλλο πρωταγωνιστή, όπως μαθαίνουμε τώρα. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός του παιχνιδιού Cory Barlog βρέθηκε στο Gamelab που λαμβάνει χώρα στη Βαρκελώνη και εκεί αποκάλυψε μερικές νέες λεπτομέρειες για το παιχνίδι του και τις τρομερές δυσκολίες που συνάντησε η ομάδα ανάπτυξης.

Στις πρώτες συζητήσεις, πολλοί στην ομάδα υποστήριζαν ότι έπρεπε να απαλλαγούμε από τον Kratos. Έλεγαν πως είναι είναι ενοχλητικός, έχει τελειώσει.

Ο Barlog τόνισε στη συνέχεια ότι ο Kratos ξεκίνησε τη ζωή του ως αντι-ήρωας σε μια εποχή που οι αντι-ήρωες στα παιχνίδια ήταν σπάνιοι. Σχεδιάστηκε για να είναι εντελώς αντιπαθής, κάτι που είχε νόημα το 2005. Μετά από τρία κεντρικά παιχνίδια, μερικά μέλη της ομάδας του God of War αισθάνθηκαν ότι ο χαρακτήρας είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Πρότειναν έναν ολοκαίνουργιο πρωταγωνιστή, υποστηρίζοντας ότι η μυθολογία που περιβάλλει το παιχνίδι ήταν πιο σημαντική για το God of War από τον χαρακτήρα, τονίζοντας:

Ο Kratos δεν είναι το God of War - η Ελληνική μυθολογία είναι το God of War.

Ο Barlog , όμως, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε μια σπουδαία ιστορία που μπορεί να ειπωθεί για τη διάσωση ενός τέτοιου ανθρώπου από τις χειρότερες παρορμήσεις του.

Δεν τους άρεσε πραγματικά ο χαρακτήρας, ήθελαν έναν καινούργιο και χρειάστηκαν πολλά για να τους πείσω να πιστέψουν πως η ιδέα ήταν τελικά καλή.

Ο λόγος που ο Kratos άλλαξε δεν είναι άλλος από τον γιό του, τον Atreus, ο οποίος στο παιχνίδι σας συνοδεύει ως βοηθητικός χαρακτήρας. Ο Atreus επίσης έφτασε κοντά στο να αφαιρεθεί από το νέο God of War, όπως τόνισε ο Barlog.

Η «παλιά φρουρά» της Sony Santa Monica, όπως συνέχισε ο Barlog, φοβόταν ότι η συμπερίληψη του Atreus θα είχε ως συνέπεια το παιχνίδι να εξελιχθεί σε μια μεγάλη και κουραστική αποστολή συνοδείας. Ο Barlog έδειξε στην ομάδα του τα παιχνίδια της Naughty Dog σαν παράδειγμα για το πώς θα δουλέψουν οι βοηθητικοί χαρακτήρες του παιχνιδιού. 

Η πίεση να απομακρυνθεί ο Atreus κορυφώθηκε στα μέσα της ανάπτυξης, καθώς οι animators και οι προγραμματιστές αγωνίστηκαν πολύ με το χρόνο και τους πόρους για να καταφέρουν να κάνουν ουσιαστικό το ρόλο του στο παιχνίδι.

Υπήρξε ένα σημείο όπου σχεδόν θα αφαιρούσαμε πλήρως τον Atreus και οφειλόταν κυρίως στον προϋπολογισμό.

Ο Barlog μάλιστα έφτασε σε σημείο να ετοιμάσει μια πρόταση για ένα God of War παιχνίδι χωρίς τον Atreus, η οποία θα ήταν το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης της ομάδας και η οποία τελικά δεν έφτασε ποτέ στην Sony.

Τέλος, ο Barlog μίλησε και για τις πηγές έμπνευσής του, αποδίδωντας ως  μια βασική πηγή τον Sam Mendes, σκηνοθέτη του Skyfall και του Road to Perdition. Μάλιστα ο Barlog τόνισε οτί η γέννηση του γιού του έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο. 

Όταν επέστρεψα στη Sony σκέφτηκα ότι το μεγαλύτερο πράγμα που συνέβη στη ζωή μου ήταν ότι γεννήθηκε ο γιος μου. Γράφοντας κάτι από τη δική του ζωή στο παιχνίδι, επέτρεψα και σε άλλα μέλη του στούντιο να εισαγάγουν τα δικά τους προσωπικά στοιχεία.

Το God of War είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το PlayStation 4 και το PlayStation 4 Pro.