Πρόβλεψη αναλυτή: 20 εκατομμύρια gamers θα παρατήσουν τα PCs για τις κονσόλες  

Μια δυσοίωνη πρόβλεψη για το PC gaming

Πρόβλεψη αναλυτή: 20 εκατομμύρια gamers θα παρατήσουν τα PCs για τις κονσόλες

Η Jon Peddie Research (JPR), ερευνητική εταιρεία που μελετά μεταξύ άλλων την βιομηχανία των γραφικών, έκδωσε την τελευταία της μελέτη για τα PC, TV και Cloud Gaming.

Η νέα μελέτη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη πατώντας εδώ, επισημαίνει πως η αγορά των υπολογιστών συνεχίζει να μικραίνει και τονίζει πως μέχρι και 20 εκατομμύρια PC Gamers μπορεί να εγκαταλείψουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για TV Gaming πλατφόρμες, δηλαδή κονσόλες. Η μελέτη μάλιστα τονίζει ότι οι περισσότεροι από τους gamers που θα κάνουν την μετάβαση έχουν αυτή τη στιγμή low-end υπολογιστές και οι βελτιώσεις στις τεχνολογίες των τηλεοράσεων και οι νέες κονσόλες θα τους προσελκύσουν.

Πιο αναλυτικά, ο Jon Peddie  αναφέρει:

Η αγορά των Η / Υ συνεχίζει να μειώνεται, καθώς η καινοτομία που είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν, παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες και έξυπνα νέα χαρακτηριστικά έχει σταματήσει, καθώς και οι χρόνοι κυκλοφορίας νέων προϊόντων ξεπερνούν τα τέσσερα χρόνια. Αυτό δεν είναι μια φάση πανικού μιας και η αγορά των GPUs παράγει ακόμα απίστευτο όγκο. Ωστόσο, υπάρχουν δυνάμεις που προβλέπουμε ότι θα οδηγήσουν μέρος αυτής της βιομηχανίας προς τις τηλεοράσεις και τις συσχετιζόμενες πλατφόρμες παιχνιδιών.

Πρακτικά, η έρευνα επισημαίνει πως πλέον ο Νόμος του Μουρ δεν υφίσταται και έτσι η κυκλοφορία νέων δραστικά καλύτερων προϊόντων, καθώς και η μείωση των τιμών μπορεί να διαρκεί μέχρι και τέσσερα χρόνια. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα κάνει πολλούς gamers να απομακρυνθούν από τα PCs και ίσως με την άφιξη της νέας γενιάς να καταφύγουν στις κονσόλες για τις gaming ανάγκες τους.

Εσείς συμφωνείτε με την παραπάνω πρόβλεψη; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!