Φήμη: Η Microsoft ετοιμάζει όχι μια, αλλά δύο κονσόλες για την επόμενη γενιά

Μια παραδοσιακή και μια με εναλλακτική προσέγγιση
24 Ιουλίου 2018 12:33
Φήμη: Η Microsoft ετοιμάζει όχι μια, αλλά δύο κονσόλες για την επόμενη γενιά

Στο πλαίσιο της E3 2018 η Microsoft αποκάλυψε και επίσημα πως οι μηχανικοί του Xbox εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην κονσόλα της εταιρίας για την επόμενη γενιά. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε επίσημα πως η εταιρία ετοιμάζει και μια streaming υπηρεσία στα πρότυπα του PSNow που θα σας επιτρέπει να παίζεται παιχνίδια μέσω του διαδικτύου, χωρίς ο τίτλος να τρέχει εξ’ ολοκλήρου σε τοπικό επίπεδο στην κονσόλα σας.

Τώρα, ο γνωστός leaker της Microsoft, Brad Sams, ο οποίος πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχει διαρρεύσει έγκυρες πληροφορίες, έρχεται να αποκαλύψει μερικά νέα στοιχεία για το Xbox νέας γενιάς που έχει κωδική ονομασία Scarlett.

Ξεκινώντας, δεν έχουμε να κάνουμε με μια κονσόλα, αλλά μια οικογένεια συσκευών. Για την ώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο κονσόλες. Η πρώτη από αυτές είναι μια παραδοσιακή κονσόλα στα πρότυπα του Xbox One X. Θα είναι ένα ισχυρό σύστημα που θα τρέχει στο δικό του hardware τα παιχνίδια της επόμενη γενιάς. Η κονσόλα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, οπότε τα specs της για την ώρα παραμένουν άγνωστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο το Scarlett Cloud. Πρόκειται για μια game streaming υπηρεσία στην οποία δουλεύει η Microsoft από το 2013. Η δεύτερη κονσόλα της Microsoft για την επόμενη γενιά, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει μαζί με το παραδοσιακό σύστημα, ωστόσο θα έχει πολύ πιο αδύναμο hardware. Ο λόγος; Η κονσόλα αυτή θα είναι σχεδιασμένη για game-streaming. Τα παιχνίδια δεν θα τρέχουν εξολοκλήρου σε τοπικό επίπεδο, αλλά μέρους τους θα φτάνει στην κονσόλα μέσω streaming. Η Microsoft πιστεύει πως έχει βρει τον τρόπο ώστε τα παιχνίδια να μην υποφέρουν από lag, όπως σε άλλες λύσεις που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Η cloud κονσόλα της θα έχει και κάποιους πόρους για τοπική επεξεργασία. Το σύστημα αν και αδύναμο σε σχέση με την παραδοσιακή κονσόλα θα μπορεί να χειριστεί κανονικά τα inputs των χειριστηρίων, την επεξεργασία της εικόνας και το κυριότερο, το collision detection. Πρακτικά τα ευαίσθητα στο latency μέρη του παιχνιδιού τρέχουν σε τοπικό επίπεδο και τα όχι και τόσο ευαίσθητα, αλλά ‘ακριβά’ ως προς τους επεξεργαστικούς πόρους αξιοποιούν την πανίσχυρη cloud υποδομή της Microsoft.

Η κονσόλα αυτή θα κοστίζει περισσότερο από άλλες αντίστοιχες streaming συσκευές, για παράδειγμα το Steam Link, αλλά η τιμή της δεν θα φτάνει σε καμία περίπτωση την παραδοσιακή κονσόλα επόμενης γενιάς της Microsoft. Σημειώνεται πως όλα τα Scarlett παιχνίδια θα τρέχουν σε όλες τις Scarlett συσκευές. Δεν θα υπάρχουν αποκλειστικά παιχνίδια για την cloud ή την παραδοσιακή κονσόλα. Και οι δύο Scarlett κονσόλες θα μοιράζονται την ίδια βιβλιοθήκη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί ή στο αντίστοιχο άρθρο του Thurrott.com.