Assassin’s Creed: Πολλαπλές χώρες και διαφορετικές χρονικές περιόδους σε ένα παιχνίδι;

Η επόμενη γενιά θα ανοίξει το δρόμο για την σειρά
09 Ιουλίου 2018 14:38
Assassin’s Creed: Πολλαπλές χώρες και διαφορετικές χρονικές περιόδους σε ένα παιχνίδι;

Μιλώντας στο επίσημο blog της Ubisoft, ο ‘Executive Vice President of Creative’ της εταιρίας, Lionel Raynaud, αναφέρθηκε στο τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα παιχνίδια της. Πρόκειται για ένα άτομο που έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην γαλλική εταιρία, αφού έχει επιβλέψει και έχει καθοδηγήσει μερικά από τα μεγαλύτερα franchises της Ubisoft, όπως τα Assassin's Creed, Far Cry και Rainbow Six Siege. Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην στρατηγική που ακολουθεί η εταιρία κοιτάζοντας το μέλλον, με παιχνίδια που έχουν μικρότερες μεμονωμένες ιστορίες και κόσμους που αφηγούνται και δημιουργούν ιστορίες και αξιομνημόνευτα σκηνικά, με τους παίκτες να έχουν περισσότερη ελευθερία να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί. Μάλιστα, ο Raynaud μίλησε και για τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στα επόμενα κεφάλαια της σειράς Assassin’s Creed και Far Cry, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να ενσωματωθούν πολλαπλές χώρες ή ακόμα και διαφορετικές χρονικές περίοδοι σε ένα παιχνίδι.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Η Ubisoft έχει μεγάλη ιστορία, αλλά υπήρξε σαφέστατα μια στιγμή που τα πράγματα άλλαξαν και ορισμένα στοιχεία τέθηκαν σε κίνηση για να φτάσουμε τα open-world παιχνίδια μας σε αυτό που είναι σήμερα. Τι έκανε αυτό το λαμπάκι να ανάψει;

Lionel Raynaud: Υποθέτω ότι το ξεχωριστό αυτό σημείο στην ιστορία μας ήταν η κυκλοφορία του Assassins Creed, επειδή ήταν η πρώτη μας απόπειρα στους ανοιχτούς κόσμους και κατά κάποιον τρόπο ορίσαμε μια νέα action-adventure κατηγορία με αυτό το είδος τεχνολογίας και με το νέο navmesh σύστημα που μας επέτρεψε να έχουμε παρκουρ. Η πολύ ομαλή πλοήγηση μέσα σε έναν ανοικτό κόσμο, η αρχή του κοινωνικού stealth, όλα αυτά τα πράγματα έγιναν μαζί. Όρισαν το είδος. Όλοι μας είμαστε μάρτυρες εκ των έσω, αλλά δημιουργήσαμε αυτή την ενέργεια που, ναι, μπορώ να πω πως χαρακτήρισε ένα είδος που και άλλοι εκδότες θα ζηλεύουν και θα θέλουν να ακολουθήσουν και αυτό έχει καθορίσει τον πολιτισμό. Δημιουργικά πως αποφασίζει η Ubisoft πόσο καιρό να συνεχίσει να δημιουργεί νέο περιεχόμενο για ένα ζωντανό παιχνίδι μετά την κυκλοφορία του, σε αντίθεση με τη μετάβαση σε ένα sequel; Πως διαχωρίζεται αυτή η γραμμή;

Αυτή η γραμμή γίνεται θολότερη κάθε χρόνο. Έχουμε μεγαλύτερες περιόδους μετά την κυκλοφορία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για κάθε παιχνίδι μας. Ακόμη και εκείνα τα παιχνίδια που υπήρχαν ως εμπειρίες με single-player προσανατολισμό, όπως οι περιπέτειες δράσης, έχουν τώρα πολύ ισχυρό post-launch και οι παίκτες μένουν στους κόσμους τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, αυτή η γραμμή είναι απολύτως απατηλή και φευγαλέα. Όλοι βλέπουμε ένα μέλλον όπου ένα παιχνίδι θα παραμένει και μετά το launch τους και νέες εμπειρίες θα έρχονται στα παιχνίδια. Αλλά θα έχουμε τεχνολογία που θα ξεπερνά τα τρέχοντα όρια της μνήμης. Για παράδειγμα, λόγω των νέων τεχνολογιών που φθάνουν θα μπορούσαμε - στον ίδιο κόσμο - να έχουν πολλές ιστορικές περιόδους, για παράδειγμα, στο Assassin's Creed, και να χρησιμοποιήσουμε το Animus για να ταξιδέψουμε από την μια στην άλλη. Ή να έχουμε διαφορετικές περιοχές του κόσμου που συνδέονται με τα ταξιδιωτικά συστήματα, έτσι ώστε ένα Far Cry παιχνίδι ή ένα Watch Dogs παιχνίδι θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε διαφορετικές χώρες μέσα στην ίδια εμπειρία, άψογα ενσωματωμένα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ubisoft πατώντας εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Lionel Raynaud.