Απολύσεις στην CCP Games του EVE: Valkyrie

Σταματά την VR ανάπτυξη
05 Νοεμβρίου 2017 15:20
Απολύσεις στην CCP Games του EVE: Valkyrie

Λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της Visceral Games των Dead Space και της Runic Games των Torchlight, η CCP Games έρχεται και αυτή με δυσάρεστα νέα. Συγκεκριμένα, η ομάδα από την Ισλανδία που είναι κυρίως γνωστή στον χώρο του VR για το EVE: Valkyrie, ανακοίνωσε πως έβαλε τέλος στο VR πλάνα της για να εστιάσει περισσότερο σε μια στρατηγική που έχει στο επίκεντρο της τους υπολογιστές και τα κινητά. Αυτή η αναδιοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση 100 developers και το κλείσιμο των στούντιο της εταιρία στην Atlanta και στο Newcastle.

Η CCP Games παραχώρησε την εξής δήλωση στο GameIndustry.biz:

Παρά την επιτυχία των VR παιχνιδιών που έχουμε κυκλοφορήσει, θα μετατοπίσουμε την προσοχή μας στους υπολογιστές και τα κινητά και θα συγκεντρώσουμε τις προσπάθειές μας, μαζί με την υποστήριξη των υφιστάμενων VR παιχνιδιών μας, στα γραφεία μας στο Ρέικιαβικ και το Λονδίνο. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα VR παιχνίδια, αλλά δεν θα πραγματοποιούμε άλλες ουσιαστικές επενδύσεις στο VR μέχρι να δούμε τις συνθήκες της αγοράς να δικαιολογούν περαιτέρω επενδύσεις πέρα από αυτό που έχουμε ήδη κάνει.

Σαφώς και πρόκειται για ένα πλήγμα για το μέλλον του VR Gaming που χάνει την υποστήριξη μιας σημαντικής ομάδας, ειδικά τον καιρό που χρειάζεται περισσότερες AAA εμπειρίες και παιχνίδια για να πείσει τους καταναλωτές.